Het is donker buiten, de dagen zijn kort en de nachten zijn koud. Momenteel zijn we veel thuis: we spenderen hier niet alleen onze vrije uurtjes, maar werken er ook. Het is nu belangrijker dan ooit dat jouw huis als een fijne, warme plek aanvoelt. Maak het daarom deze winter lekker warm in huis met deze tips.

Warmte zonder extra te stoken

Natuurlijk kunnen we het warmer in huis maken door de verwarming iets hoger te zetten, maar dat is niet echt voordelig voor de portemonnee. En al helemaal niet voor het milieu! Er zijn gelukkig ook andere dingen die je kunt doen om het iets warmer te maken in huis. Je kunt bijvoorbeeld zorgen dat er zoveel mogelijk kou buiten blijft. Dit kun je doen door alle kieren te dichten. Niets voelt kouder aan dan tocht in huis. Er zijn speciale tochtstrippen die hierbij kunnen helpen. Deze kun je heel makkelijk plakken op bijvoorbeeld een kier bij een raam of deur. In de zomer haal je deze er ook gemakkelijk weer vanaf. De strips zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, dus ook bij jouw raam valt het helemaal niet op! Zie je het niet zo zitten om deze tochtstrippen in huis te halen, doe het dan met (doorzichtige) tape.

Ramen bedekken

Enkel glas of dubbel glas: er komt altijd veel kou van de ramen af. Je kunt ervoor kiezen om een extra folie eroverheen te spannen, om zo (nog) beter te isoleren. Maar ook gordijnen kunnen hier goed bij helpen. Bijvoorbeeld een overgordijnen. De dikke stof zorgt ervoor dat de kou er niet doorheen komt. Let wel op dat deze niet over de verwarming heen hangen, want dan komt de warmte achter de gordijnen in plaats van in jouw huis. Een andere goede optie is een op maat gemaakt verduisterend rolgordijn. Doordat deze op maat gemaakt zijn, passen ze precies in het raamkozijn. Dit zorgt ervoor dat de kou van de ramen af niet in huis komt, maar het bedekt ook meteen de kieren langs het raam. Win-win!

Warme tinten

Naast het letterlijk warm maken in huis, kunnen warme tinten het ook een beetje opwarmen. Denk aan een mooie, donkere kleur op de muur. Dit straalt onwijs veel warmte uit. Maar ook andere accessoires zoals kussentjes op de bank, een dekentje en kaarsjes brengen warmte in huis. Vervang de felle lampen voor oranje lampen en je zal zien dat het snel een warme uitstraling geeft.

555555555555555555555555555