Het voorjaar is een ideaal moment om de tuin aan te pakken en alvast lenteklaar te maken voor het komende seizoen. Heb je plannen om jouw tuin aan te pakken om deze klaar te maken voor de lente van 2021? Dan is het slim om op de hoogte te zijn van de laatste tuintrends. In dit artikel lees je wat de belangrijkste tuintrends zijn voor de lente van 2021. Doe er je voordeel mee en richt je tuin nu alvast lekker trendy en eigentijds in! 

De tuin vruchtbaarder maken voor mooiere plantengroei

Een van de grootste trends voor de lente van 2021 is het ophogen van de tuin met tuinaarde. Tuinaarde is ideaal, omdat deze de bodem voedt met belangrijke mineralen en voedingsstoffen. Hierdoor kunnen je planten en bloemen het hele jaar door goed groeien. Naast tuinaarde is het verstandig om in de buurt van de planten die je gaat poten, vruchtbare potgrond te gebruiken. Zo ben je verzekerd van een tuin die straks, in de lente van 2021, op en top in bloei staat!

Zorg voor veel groen

In 2020 is er onder Nederlanders een onderzoek uitgevoerd, getiteld Tuin Monitor 2020, naar hoe Nederlanders kijken naar en omgaan met hun tuin. Hieruit bleek dat Nederlanders gemiddeld zo’n een tot vier uur tijd steken in het onderhouden van hun tuin. Verder bleek uit dit onderzoek wat men vooral belangrijk vindt als het om de tuin gaat. Het antwoord? Een groene tuin in volle bloei! Nederlanders houden van tuinen die vol staan met planten en bloemen. Houd dus rekening met deze trend als je in de tuin aan de slag gaat voor de lente van 2021. Waar de laatste jaren een tuin zonder veel planten en zonder gras populair was, met grote betonnen terrassen, is de trend nu omgedraaid en moet een tuin vooral natuurlijk en groen zijn. Kies dus mooie voorjaarsbloemen en tuinplanten uit om je tuin in bloei te zetten.

Je tuin als een verlengstuk van je woonkamer

In onze jachtige tijd zijn er steeds meer mensen die hun tuin zien als de ideale plek om tot rust te komen. Terecht natuurlijk, want een tuin hoort een relaxte plek te zijn. Om deze reden is het inrichten van de tuin als een soort verlengstuk van de woonkamer populair geworden. Dit kan goed door een relaxte loungeset in de tuin neer te zetten, het liefst op een overdekt terras. Een overkapping maakt het namelijk mogelijk om in de schaduw te kunnen zitten en is ook bij neerslag ideaal: je kunt dan nog gewoon lekker buiten zitten. Er zijn nog meer manieren om van je tuin een soort tweede woonkamer te maken. Zo kun je een gezellige tuinhaard plaatsen of fraaie grote bloemen en plantenbakken in de tuin zetten. Ook door persoonlijke decoraties aan de schutting of muur te hangen, denk aan je eigen schilderijen of leuke familiefoto’s, kun je van de tuin een relaxte buitenkamer maken!

Gebruik zoveel mogelijk natuurlijke materialen

Dé tuin van 2021 is een tuin die is ingericht met natuurlijke materialen en meubels. Kies daarom voor een houten loungeset of tuinbank. Ook andere natuurlijke materialen zijn prima, zoals bamboe spullen en meubels of rotan tuinstoelen en/of tafels. Kies dus niet voor aluminium of kunststof, maar voor puur natuur! Een leuk idee om je tuin terras nog wat extra te stylen, is door gebruik te maken van planten en bloemen rondom je terras. Dit geeft niet alleen extra sfeer, maar maakt je tuin nog gezelliger en groener dan deze nu al is. Voer deze ideeën uit en jouw tuin is helemaal klaar voor de komende lentemaanden!