De badkamer en keuken zijn vaak de ruimtes waar men het laatste aan denkt bij een renovatie van de woning. Niet voor niets, want een renovatie van deze ruimtes kan hoge kosten met zich meebrengen. Overweeg jij een renovatie van de keuken of badkamer? In dit artikel vind je tips om dit direct goed aan te pakken! Het is sterk aan te raden om verschillende aanbieders van badkamers en keukens te bezoeken. Dit geeft je niet alleen een goed beeld van de kosten voor een renovatie van deze ruimtes. Ook biedt het je inspiratie en geeft het je nieuwe ideeën! 

 

Kastruimte essentieel in een nieuwe keuken 

Een van de grootste ergernissen van veel huishoudens, is een tekort aan kastruimte in de keuken. Het is bijzonder vervelend, wanneer je een deel van de voorraad in een externe schuur of bijvoorbeeld de trapkast moet bewaren. Kies liever iets meer kastruimte dan je nu nodig hebt! Zo ben je voorbereid op de komende jaren. Mogelijk denk je aan een gezinsuitbreiding, of koop je de komende jaren nieuwe keukenapparaten. Ook is het verstandig om over te stappen op koken op inductie. Gas wordt duurder en zal uiteindelijk helemaal uit de Nederlandse woningen verdwijnen.  

 

Lichtplan voor de badkamer maken 

Bij een renovatie van de badkamer is onder meer het lichtplan erg belangrijk. In de ochtend wil je rustig wakker kunnen worden bij een gedimd licht. Daar waar je in de avond wellicht een wat fellere lamp wenst. Handig, wanneer je tussen het sporten en werken door even snel wilt douchen. Het felle licht houdt je wakker! Tegelijkertijd wil je voorkomen dat de prettige sfeer in de badkamer verloren gaat door een te fel licht. Laat je adviseren over een geschikt lichtplan voor deze ruimte. Mocht je al wat ouder zijn, dan is het bij een badkamerrenovatie tevens van belang dat de ruimte ingericht is op een verminderde mobiliteit. Zo kun je tot op hoge leeftijd thuis blijven wonen! 

 

Advies en inspiratie in een showroom 

Zoals eerder al beschreven werd, loont het om een showroom te bezoeken bij de renovatie van een keuken of badkamer. Ook online vind je inspiratie om nog meer uit de beschikbare ruimte in huis te halen! Kijk bijvoorbeeld eens bij Grando, wat een grote aanbieder is in deze markt. In de showroom van een winkel als Grando kun je de verschillende elementen voor de badkamer en keuken in het echt bewonderen.