Het nieuwe jaar is begonnen, waardoor er nu ook nieuwe trends zullen opkomen. Onder meer zullen er kleuren zijn die helemaal in de mode komen om op de muren van een woning te verven. Hiervoor zou je Trimetal Magnatex Mat SF gebruiken, dit is verkrijgbaar in wit en andere Ral kleuren.

Volgens het bekende verfmerk Behr zal de kleur van het jaar in 2020 ‘Back to Nature’. Deze lichtgroene muur willen we dus binnenkort allemaal op de muur hebben. Eigenlijk heel logisch, want we halen sowieso al steeds meer groen ons huis in. Denk bijvoorbeeld aan kamerplanten, maar groene meubels en decoratie zie je steeds vaker terug in het interieur. In het nieuwe jaar gaan de muren dus waarschijnlijk ook een groene krijgen, maar dit is over het algemeen wel een lichtgroene variant zoals de ‘Back to Nature’.

 

Maar, niet iedereen is het eens met de voorspelling van het merk Behr. Concurrent Clare, wat afkomstig is uit de Verenigde Staten, verwacht namelijk dat een lichtblauwe kleur de tint wordt dat iedereen in 2020 in het interieur wilt. De oprichter van dit merk is Nicole Gibbons, zij besloot om haar volgers op Instagram te beslissen over de kleur en de bijbehorende naam. In de finale kwamen twee blauwtinten: ijsblauw en groenblauwe teal. Uiteindelijk werd de ijsblauwe kleur de winnaar van de competitie. Het kreeg van de volgers van Clare de naam ‘Frozen’, waarbij het succes van de gelijknamige films zeer waarschijnlijk een rol heeft gespeeld.

Naast deze lichtgroene en ijsblauwe tinten zijn er natuurlijk nog meer kleuren die in 2020 helemaal hip zullen worden. Deze zullen voornamelijk geïnspireerd zijn op natuurlijke elementen, waaronder de natuur, de lucht en de aarde. Dit zorgt er ook voor dat deze kleuren uitermate geschikt zijn om gecombineerd te worden in een palet. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kleurenpalet dat bestaat uit moderne tinten en zachte pastelkleuren. Dit geeft jouw interieur een stijlvolle uitstraling, terwijl het toch ook zeker modern en modieus is. Het zal een effect van rust geven aan de inwoners van de woning, wat natuurlijk erg mooi kan zijn.