Binnenverlichting is een centraal aspect van het interieur van je huis. Je kunt de sfeer van uw huis manipuleren door de manier waarop je de verlichting plaatst en het soort armaturen dat je gebruikt. Hier komt nog eens bovenop dat het lichtdesign in alle kamers anders is. Wat in je woonkamer werkt, werkt in je keuken bijvoorbeeld totaal niet. Je zult dus voor alle ruimtes andere LED lampen aan moeten schaffen. De verlichting blijft bovendien constant veranderen, wat onder meer komt doordat er constant nieuwe trends populair worden. Op het moment zijn de onderstaande verlichting trends voor in huis bijvoorbeeld erg hip. 

 

Retro en industrieel

Industrieel ging altijd over rustieke afwerkingen, neutrale kleuren en de nadruk op metaal. Als je kijkt naar moderne industriële verlichting, zijn er enkele grote verschillen met wat je kent als traditionele industriële verlichting. Retro maakt op hetzelfde moment namelijk een comeback en dit beïnvloedt de industriële stijl flink. Sterker nog, wat op het moment populair is bij verlichting mag je gerust modern retro noemen aangezien het een combinatie is van zowel de industriële als retro stijl. Hierbij zijn slankere metalen erg belangrijk, net zoals rijkere en meer gevarieerde kleuren en alternatieve ontwerpen.

 

Goedkopere LED verlichting

Gloeilampen zijn erg verkwistend. De meeste energie gaat namelijk verloren in de vorm van warmte. Daarom is er een grote druk geweest om over te stappen op andere, efficiëntere en milieuvriendelijkere vormen van verlichting. Steeds meer huiseigenaren stappen dan ook over op LED verlichting vanwege de geld- en energiebesparende eigenschappen, die veel efficiënter is en ook nog eens veel langer meegaat dan gloeilampen. Een ander voordeel van LED verlichting is de verscheidenheid aan beschikbare stijlen. Je kunt LED lampen krijgen in meerdere kleuren, helderheid, vormen enzovoort. Ze zijn dan ook een uitstekende keuze als je een uniek ontwerp voor je huis nodig heeft.

 

Natuur in huis

Onder meer door de pandemie is het op het moment mateloos populair om de natuur in huis te halen. Veel mensen doen dit met behulp van planten en bloemen, maar je kunt ook lampen van natuurlijke materialen plaatsen in je woning. Hierdoor maak je dus ook gebruik van deze trend. Zo kun je bijvoorbeeld een armatuur aanschaffen waarbij de lampenkap gemaakt is van bamboe of rotan. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar het zorgt ook voor meer natuur in huis. Andere natuurlijke materialen kunnen hiervoor natuurlijk ook gebruikt worden. 

 

Groter is beter

Voor bepaalde delen van het huis is het op het moment erg trendy om grotere armaturen aan te schaffen. Dit heeft echt als doel om een wow-factor te creëren en de verlichting een blikvanger te laten zijn in deze ruimtes. Hier moeten de lampen dus echt direct de aandacht trekken. Hierdoor is het niet alleen van belang dat de verlichting zorgt voor veel licht, maar de armaturen moeten ook echt fungeren als middelpunten. Hierdoor zie je vaak dat ze sierlijke ontwerpen hebben. Deze grotere lampen kun je het beste boven de eettafel of het keukeneiland ophangen bijvoorbeeld.