Je eetkamer is altijd al één van de belangrijkste ruimtes van je huis geweest. Mogelijk heb je hier het afgelopen jaar extra veel gebruik van gemaakt door de pandemie, wat ervoor heeft gezorgd dat veel mensen noodgedwongen vanuit huis moesten werken. Als je geen bureau hebt staan in je woning dan is de kans groot dat je je laptop op je eetkamertafel hebt geplaatst om alsnog te kunnen werken. Nu het erop lijkt alsof de coronacrisis langzaam maar zeker aan het eindigen is, gaan we de eetkamer steeds meer gebruiken voor de echte toepassing: het eten van onze lunch en diner in deze ruimte. Wil je deze kamer opnieuw inrichten om klaar te zijn voor deze verandering? Maak dan gebruik van de onderstaande ideeën! 

 

Duurzame stof

Zo is het onder meer een goed idee om gebruik te maken van duurzame stoffen in je eetkamer. Dit kan bijvoorbeeld bij je eetkamerstoelen, maar ook bij het kopen van je nieuwe eetbank is het verstandig om te letten op hoe duurzaam de stof is waarvan het kussen gemaakt is. Dit is verstandig omdat het steeds belangrijker wordt om te letten op het milieu, wat we goed moeten behandelen. Dit is mogelijk met behulp van duurzame stoffen, die je bovendien ook nog eens lang kunt gebruiken. Hierdoor kan het dus ook geld besparen.

 

Hoog contrast

Daarnaast is het ook een aanrader om een hoog contrast te creëren in je eetkamer, wat je kunt doen op diverse manieren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een contrast te maken in deze ruimte met behulp van kleuren. Denk hierbij aan witte muren en juist donkere meubels, al kun je dit natuurlijk ook omdraaien. De wanden verf je dan in een donkere tint, terwijl het meubilair juist wit of iets dergelijks is. Ook qua stijl kun je een hoog contrast creëren in de eetkamer, wat zal zorgen voor een mooie uitstraling. 

 

Open haard

Zit er in je huidige eetkamer al een open haard? In principe hoef je dan niet eens naar dit idee te kijken, al is het nog wel verstandig om de open haard extra in de schijnwerpers te zetten. Laat dit echt de blikvanger zijn van deze belangrijke ruimte. De kans is daarentegen groot dat je eerst nog een open haard moet plaatsen in de eetkamer. Alhoewel dit over het algemeen een dure investering is, valt het zeker aan te raden om gebruik te maken van dit idee. 

 

Vintage items

Het is ondertussen al een tijdje trendy om gebruik te maken van vintage voorwerpen bij het inrichten van je woning. Dit is ook in de eetkamer het geval. Om dit idee daadwerkelijk te gebruiken in je huis zou je naar een tweedehandswinkel kunnen gaan bij jou in de buurt om vintage meubilair aan te schaffen tegen een lage prijs. Kijk hierbij overigens niet alleen naar de meubels, maar ook naar oude lampen en items die die echt kunnen functioneren als eyecatcher in je eetkamer. Mogelijk moet je ze wel wat opknappen, maar vaak hoeft dat niet eens.