Genoeg ontspanning nemen is erg belangrijk. Ontspannen doen we allemaal op andere manieren. Misschien kom jij helemaal tot rust wanneer je een boek lees of wanneer je een heerlijke douche neemt? Een avondje televisie kijkt of juist gaat sporten? Ga zo maar door. Wanneer we allemaal ontspannen is in een sauna en dan wel de infrarood sauna. In deze blog lees je alle voordelen hierover. Let’s go!

qwOntgiften

Een ideaal voordeel van de infrarood sauna is dat het ervoor zorgt dat je gaat zweten. Hierdoor blijft je lichaam schoon en gezond. Alle afvalstoffen worden namelijk op deze manier verwijderd uit je lichaam. Het zweten hoeft dus niet alleen in de sportschool, maar dat kan ook in de sauna!

Afvallen

Met de infrarood sauna kun je ook nog eens calorieën verbranden. Het lichaam werkt erg hard om namelijk af te koelen en hierdoor wordt de stofwisseling en de hartslag hoger. Dit is de reden waardoor je ook nog eens calorieën kunt verbranden met het ontspannen in de sauna. 

Relaxen

Zoals je net al las kan een sauna zorgen voor ontspanning en dat is erg belangrijk! We zijn allemaal namelijk erg druk in het dagelijks leven en nemen niet zo snel een momentje voor onszelf. Plan dit daarom echt in. Maak een weekschema en zorg ervoor dat je minimaal één avond voor jezelf hebt. Ga voor warmte en rust in de infrarood sauna en je voelt je weer helemaal opgeladen als je eruit komt.

qwwww

Helend

De warmte van de infrarood straling komt helemaal door tot het weefsel en de gewrichten. Dit zorgt ervoor dat (chronische) pijn verlicht kan worden. Spierpijn wordt minder, maar ook een blessure zal sneller overgaan.

Anti rimpels

Hier worden wij allemaal erg vrolijk van! Met een infrarood sauna blijft onze huid stralend en jong. Door de sauna wordt het collageen in je lichaam gestimuleerd. Collageen zorgt voor de elasticiteit en de stevigheid van de huid en helpt om rimpels te voorkomen. Ideaal, toch ;-)?

Verminderd stress

Dat het ontspannend werk dat wisten wel al, maar wist jij ook dat het stress kan verminderen? Door een paar minuten in de sauna kan de stress al minder worden. Ook voor mensen met chronische vermoeidheid is dit de ideale oplossing. Veel mensen beginnen of eindigen dan ook de dag in hun eigen sauna.

Waar haal je een infrarood sauna?

Er zijn dus mega veel voordelen aan het hebben van een infrarood sauna en dan heb ik nog niet eens alles verteld! Maar waar koop je nou een goede infrarood sauna? Bij Saunakoning kun je heel veel verschillende sauna’s kopen waaronder ook een infrarood sauna! Zij zijn de sauna specialisten van de Benelux en voor vragen kun je ook altijd bij hen terecht. Twijfel je dus erg welke jij wil hebben? Neem dan even contact op en zorg dat je wat meer informatie krijgt. 

Mogelijkheden

Bij de Saunakoning zijn er heel veel mogelijkheden. Denk hierbij aan binnen sauna’s, maar ook voor buiten! Wil jij dus heerlijk in de buitenlucht een sauna? Kijk dan eens op de website naar de mogelijkheden. De sauna kun je ook zelf samenstellen. Wil jij een sauna voor binnen met een leuning, hoofdsteun, espenbank of een lamp erin? Combineer van alles en zorg ervoor dat jouw sauna helemaal is aangepast op jouw wensen. Bij alle sauna’s kun je ook zelf de kachel uitzoeken. Super handig! 

Ben jij ook zo enthousiast over de infrarood sauna? Of heb je al ideeën voor een andere sauna? Onderzoek wat bij jou past en geniet daarna van de sauna bij jou thuis!