Een nieuwe loungeset is niet goedkoop. Echter, met het voorjaar weer voor de deur, mag een comfortabele zitplek in de tuin natuurlijk niet ontbreken. Een populair alternatief voor een dure loungeset, is een lounge gemaakt van zelfgemaakte loungemeubels. Als je geen geld over hebt voor een dure loungeset is dit een ware aanrader. Een eigen loungeset maak je bijvoorbeeld eenvoudig met houten pallets. In combinatie met palletkussens heb je relatief goedkoop een comfortabele loungeset voor in de tuin! 

Wat zijn palletkussens?

Palletkussens zijn kussens die je kunt plaatsen op meubels gemaakt van pallets. Het zelf maken van een loungeset is een leuke en relatief goedkope doe-het-zelf klus, dat steeds populairder wordt. Met behulp van palletkussens zorg je ervoor dat je zelfgemaakte loungemeubels comfortabel zitten. Palletkussens zijn verkrijgbaar in diverse formaten, designs en kleuren. Ook kun je kiezen uit verschillende stoffen, zowel waterbestendig als niet waterbestendig.

Je eigen loungeset maken

Met behulp van palletkussens zorg je er dus voor dat je zelfgemaakte tuinmeubels lekker zitten. Maar hoe maak je nou je eigen loungeset? Met een beetje geluk kun je gratis pallets op de kop tikken. Veel mensen bieden deze namelijk gratis aan als gevolg van overblijfselen van een verbouwing. Lukt dit niet? Dan kun je vaak voor een paar tientjes alsnog bruikbare pallets bemachtigen. Door op de juiste manier gebruik te maken van deze pallets, creëer je eenvoudig je eigen tuinmeubels. Met twee pallets op elkaar gestapeld heb je al een mooie zithoogte. Als je vervolgens één pallet aan de achterkant schroeft, heb je ook een rugleuning. Door hier palletkussens op te plaatsen, heb je in een handomdraai je eerste zelfgemaakte tuinmeubel klaar. De pallets die je gebruikt, kun je ook nog voorzien van een mooie kleur door ze bijvoorbeeld te verven of te lakken.