Wanneer jij besluit om zelf je huis te verkopen of te verhuren, wil jij er verzekerd van kunnen zijn dat je er goede foto’s van kunt maken. Dit kan op verschillende manieren. Denk hierbij aan een fototoestel, maar uiteraard kun je ook foto’s maken met je smartphone. De smartphones van tegenwoordig beschikken over een goede kwaliteit camera, vandaar dat de meeste mensen gewoon de foto’s schieten met hun smartphones. Om deze foto’s te maken is het allereerst belangrijk dat de presentatie van je huis in orde is. In dit artikel lees je 4 tips om te zorgen voor een goede presentatie van je huis.

Een juiste belichting is essentieel

Om goede foto’s te kunnen maken van je huis is de juiste belichting essentieel. Op een dag met veel zon zullen de foto’s stukken beter zijn dan wanneer het aan het regenen is. Wanneer je er in de mogelijkheid voor bent is het handig om de foto’s in de zomer te maken. Zo ben jij er zeker van dat je goede foto’s hebt van je huis. Zorg er wel voor dat je niet tegen de zon in fotografeert, maar zorg er voor dat de zon achter je is. Zo is de foto stukken duidelijker.

Wanneer je foto’s binnen het huis gaat maken, is het hier ook belangrijk dat je zorgt voor een goede belichting. Doe de gordijnen openen en het licht aan. Een donkere foto ziet er altijd minder uitnodigend uit dan een foto met veel belichting.

Zorg voor goede fotoapparatuur

Om de perfecte foto’s te schieten, is het belangrijk om te kiezen voor fotoapparatuur van goede kwaliteit. Een foto maken hoeft niet altijd gemaakt te worden met fototoestel. Zo’n toestel kan namelijk hoog in prijs oplopen. Een goed alternatief is de foto schieten met je eigen smartphone. Heb je bijvoorbeeld een refurbished iPhone Xs? Dan weet jij zeker dat de foto’s van goede kwaliteit zullen zijn. Deze iPhone toestellen beschikken namelijk over een dubbele camera met een groothoeklens en een telelens om in te zoomen met behoud van de kwaliteit. Ideaal wanneer jij je foto’s op iets grotere afstand wilt schieten.

Kun je toevallig wel komen aan fototoestel van topkwaliteit? Dan is het uiteraard beter om daarmee de foto’s te maken wanneer je hier voldoende ervaring mee hebt.

Probeer auto’s te vermijden

Een ander belangrijk punt is het vermijden van auto’s op de foto’s die je wilt maken. Auto’s suggereren dat de weg waaraan het huis ligt druk is waardoor er geluidsoverlast en stankoverlast veroorzaakt kan worden. Dit hoeft uiteraard niet zo te zijn, maar dat beeld kan wel geschetst worden bij enkele mensen. Dit wil je altijd voorkomen. 

Zorg voor groen op je foto’s

Om een gezellig beeld te creëren is het belangrijk om ook planten en bloemen op de foto te zetten. Mensen associëren bloemen en planten met een warm en gezellig gevoel. Een belangrijk punt om mee te nemen wanneer je foto’s aan het maken bent.