Je huis verbouwen met het idee dat je er daardoor veel meer plezier aan zult beleven, is natuurlijk altijd een slim besluit. Maar ga je je huis verbouwen met het idee dat het daardoor meer waard wordt? Dan is het goed om in je achterhoofd te houden welke verbouwingen je huis daadwerkelijk meer waard maken, zodat je juist in die verbouwingen kunt investeren.

 

Meer ruimte

Een verbouwing die meer ruimte oplevert, zorgt er altijd voor dat je huis meer waard wordt, omdat immers de bewoonbare vierkante meters geteld worden. Een zolder waar je nauwelijks kon staan en die je enkel met een vlizotrap kon bereiken, wordt door de plaatsing van kunststof dakkapellen en een vaste trap ineens een kamer die wél meetelt. Of wat dacht je van een mooie serre aan de achterkant van je huis? Deze kun je vaak vergunningsvrij aanbouwen. Let er daarbij wel op dat er nog voldoende tuin overblijft!

 

Energiezuinige maatregelen

Een huis dat energiezuinig is, wordt altijd gewaardeerd. Verbouwingen die je huis energiezuiniger maken, zijn dus zeker de moeite waard. En daar zijn er verschillende van! Denk aan dak- en vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas en kunststof kozijnen of een warmtepomp. Energiebesparende maatregelen kunnen je energielabel verbeteren, wat gunstig is voor de verkoopprijs. Ze zorgen er bovendien ook nog eens voor dat je energierekening daalt, waardoor je je investering op termijn weer terugverdient!

 

Achterstallig onderhoud

Achterstallig onderhoud, een kostenpost die misschien aan je aandacht ontsnapt is, doet afbreuk aan de waarde van je woning. Een huis dat niet opgeknapt hoeft te worden, is immers meer waard. Het overgrote deel van de huizenkopers wil namelijk graag een huis dat helemaal af is. Draai loszittende kranen vast, knap de gevel op, maak de goten schoon en breng een nieuw likje verf aan voor een frisse uitstraling.

 

Pas op met badkamers en keukens

Veel mensen denken dat een nieuwe badkamer of keuken een waardeverhoging van je huis is. Dit is tot op zekere hoogte zo. Voor een enorm gedateerde keuken of badkamer geldt dat een nieuwe keuken of badkamer zeker voor een waardevermeerdering zorgt. Is de badkamer of keuken echter nog maar enkele jaren oud, maar is het gewoon niet je smaak? Dan is het een ander verhaal. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat je nieuwe keuken of badkamer juist niet de smaak van de toekomstige bewoners is. Dan zullen zij er geen extra geld voor betalen.

Wil je je huis verbouwen en het nu of in de toekomst verkopen? Houd dan zeker rekening met bovenstaande tips!