Op het moment is er in diverse branches sprake van grote onzekerheden. Dit is uiteraard het gevolg van de crisis waarin we momenteel zitten vanwege het coronavirus. Ook kredietverstrekkers hebben hier mee te maken. Toch lijkt de vraag naar bedrijfshypotheken er niet minder op geworden. Mogelijk merk je dat jij als ondernemer ook behoefte hebt aan een bedrijfshypotheek. Als dit het geval is dan zijn onderstaande dingen handig om te weten. 

 

Soms wel handig, soms niet handig 

Zo is het onder meer goed om te weten dat het afsluiten van een bedrijfshypotheek niet altijd handig is. Je moet zo’n hypotheek eigenlijk alleen gebruiken als je onderneming over een lange periode stabiel is. Hier is sprake van als je al jarenlang winst boekt en de stijgende lijn in je inkomsten nog niet lijkt af te vlakken. Als dit het geval is dan is het zeker verstandig om te investeren in een bedrijfspand. Een hypotheek bedrijfspand zal dan dus nodig zijn. Door een bedrijfspand te kopen zul je ook op de langere termijn minder kosten maken, want je hoeft geen huur meer te betalen. 

 

Diverse redenen

De kans is groot dat je een bedrijfspand zoekt omdat je onderneming gegroeid is. Toch is dit  niet de enige reden om een bedrijfsruimte te kopen. Er zijn namelijk meerdere oorzaken waardoor je ervoor kan kiezen om een gebouw aan te schaffen. Zo kan je ook een belegger zijn die wilt investeren in commercieel vastgoed. Dit is aantrekkelijk, aangezien de return on investment meestal hoger is dan bij residentieel vastgoed. 

 

Anders dan een hypotheek voor een koopwoning

Een bedrijfshypotheek is niet hetzelfde als een hypotheek die je afsluit voor het financieren bij een koophuis. Het principe werkt wel hetzelfde, maar er zijn wel degelijk een paar verschillen. Bij een bedrijfshypotheek zul je namelijk meer dan alleen rente moeten betalen aan de geldverstrekker. Zo zul je ook geld neer moeten leggen voor een zogenoemde risico-opslag.