Ben je van plan om buiten een feestje te geven en wat gasten uit te nodigen? Gezellig! Daar heb je natuurlijk wel het een en ander voor nodig in je tuin. In deze blog delen we onze tips om er écht een geslaagd moment van te maken: lees gauw verder!

image001

Een mooie partytent

 

In ons koude kikkerlandje wil er nog weleens een regenbui vallen. Dat betekent echter niet dat je feestje direct in het water valt! Als je zorgt voor goede overdekking in je tuin, kan de gezelligheid gewoon doorgaan. Een mooie partytent kopen is daarom een perfect idee: zo ben je goed voorbereid op alle weersomstandigheden. En met een kwalitatieve partytent ziet het er ook meteen gezellig uit in je tuin!

 

Decoratie in je tuin

 

Over gezelligheid gesproken: het is ook leuk om je tuin mooi te decoreren als je gasten uitnodigt. Hang bijvoorbeeld slingers en vlaggetjes op, die kun je perfect kwijt aan je schutting of je partytent. Ook een tof idee: hang ballonnen op in een boom, het liefst in verschillende kleuren voor nog meer vrolijkheid. Een grote parasol past ook zeker in het straatje van decoratie, net als een mooi buitenkleed.

 

Verlichting

 

Gaat het feestje door tot in de late uurtjes? Dan wil je natuurlijk wel voor voldoende verlichting in je tuin zorgen! Een lichtslinger ophangen is een populair idee: een lang snoer met daaraan verschillende lampenbolletjes. Wat een sfeer in je tuin! Ook lantaarns zijn een mooie manier van verlichting. Of steek buitenkaarsen aan – maar pas natuurlijk wel altijd een beetje op als er ook kids in de buurt zijn.

 

Tafels en stoelen

 

Als je van plan bent om een sta-feestje te organiseren kun je deze tip overslaan, maar meestal is het toch wel zo comfortabel als er ook lekker in de tuin kan worden gezeten. Zorg daarom voor tafels en stoelen! Zeker als je ook een dinertje in de tuin organiseert, is dit natuurlijk onmisbaar. Houten stoelen, bankjes en tafel zien er altijd enorm sfeervol uit in de tuin – zeker passend bij de aankleding voor een feestje.

 

Eten en drinken mooi serveren

 

Hoewel je op feestjes vaak genoeg plastic of papieren bekers en bordjes ziet, is het wel een stukje leuker om er iets mooiers van te maken. Dek de tafel netjes, serveer hapjes en drankjes in je leukste serviesgoed. En sla ook de details niet over, zoals mooie servetten, kleurrijke rietjes en een bos bloemen op tafel. Zo maak je dat feestje hoe dan ook tot een succes!