Ben je uitgekeken op je huis, maar heb je niet de tijd of middelen om een hele verbouwing in gang te zetten? Dat hoeft helemaal niet! Ook zonder dat je de hele boel op de schop gooit kun je je huis een prachtige make over geven. Met een aantal simpele tips loop je niet weken in het puin en ben je snel klaar met de upgrade. 

Sfeermaker: de elektrische sfeerhaard

De eerste tip is om een nieuwe sfeer in je huis te brengen. Dit doe je door bijvoorbeeld een open haard in je interieur op te nemen. Omdat een echte open haard gepaard gaat met een flinke verbouwing is de elektrische sfeerhaard een goed alternatief. Deze wand sfeerhaard doet zeker niet onder voor een echte open haard; hij brengt dezelfde sfeer met zich mee. Met een elektrische haard heb je niet de lasten van een echte open haard. Zo is er geen brandgevaar en hoef je geen houtblokken op te slaan. Je stelt hem helemaal zelf en je hangt hem precies op de plek waar je wilt. Je hebt er alleen een stopcontact voor nodig! 

Vloerkleden 

Als je je vloer zat bent terwijl deze nog wel mooi is, is het heel zonde van je tijd en geld om een nieuwe vloer aan te schaffen. Gelukkig zijn er wel een aantal mogelijkheden. Denk eens aan een groot vloerkleed! Plaats deze bijvoorbeeld onder je salontafel en je hebt gelijk een hele nieuwe sfeer in je huis met alleen een kleine verandering. Nog een leuke tip; speel met verschillende kleine kleedjes. Hierdoor trek je de aandacht naar de kleedjes in plaats van naar de vloer. En vergeet ook zeker andere plekken in het huis niet. Onder de eettafel kan je bijvoorbeeld ook heel goed een mooi kleed kwijt. 

Wanddecoratie 

Ook de muur kan soms wel eens een make over gebruiken, maar wie heeft er zin om elke keer weer de muren te schilderen? Daarom is wanddecoratie een goede oplossing. Denk bij wanddecoratie aan een mooi wandkleed die past bij de kleuren van je huis. Ook kunst staat altijd prachtig aan de muur. Wil je gelijk ook wat groen in je interieur verwerken? Een echte plantenwand vult de ruimte heel mooi op én zorgt ook nog eens voor een zuivere lucht in je huis. 

Statement pieces

Een laatste mooie optie is om een statement piece uit te kiezen die je een mooie plek in je woning geeft. Denk hierbij aan een mooi kunstobject zoals een groot beeld. Maar ook een uniek wandmeubel kan dienen als statement piece. Zo creëer je in een handomdraai een hele nieuwe look in je huis terwijl je eigenlijk maar één stuk veranderd hebt!