De huurovereenkomst is getekend en je hebt de sleutel. Het verhuizen kan beginnen! Zie jij door de bomen het bos niet meer? De juiste voorbereiding is essentieel.

We helpen je hier graag bij met een aantal tips.

Inpakken

Door de jaren heen heb je waarschijnlijk heel wat spullen verzameld. In tijden van een verhuizing word je plotseling geconfronteerd met een hoeveelheid spullen die verhuisd moet worden. Begin ruim voor de overdracht met het overzichtelijk maken welke spullen je mee wil nemen en welke niet. Maak verschillende dozen en schrijf op welke spullen er in zitten. Gespecialiseerde bedrijven kunnen je helpen bij het inpakken van al je bezittingen. Daarnaast buigen deze verhuisdiensten zich over het demonteren van je wasmachine en het afhalen van de gordijnrails.

Schoonmaken

Een lege woning is bij lange na geen schone woning. Onder die kast kan een hoeveelheid stof tevoorschijn komen. Je oude woning dien je leeg en schoon achter te laten. Is de woning helemaal leeg? Begin dan ruimte voor ruimte met het schoonmaken. Werk van plafond, muren naar de vloer. Vergeet ook niet de vriezer te ontdooien, gaatjes in de muur te dichten en lampjes te vervangen.

Verhuizen

Alle spullen ingepakt en de sleutels ingeleverd van de vorige woning? Dan kan het verhuizen beginnen. Een verhuisbedrijf kost je vaak veel geld, dat je goed kan gebruiken voor iets anders. Je hebt ook de keuze om een busje te huren voor 1 of een aantal dagen. Je bent dan veel goedkoper uit. Hierbij heb je vaak ook de keuze om een steekwagentje en gereedschap te lenen. Handig!

Uitpakken en installeren

Laat je je niet demotiveren door de gigantische stapel verhuisdozen. Begin met het maken van een planning voor je nieuwe huis. Moet er nog geklust worden? Pak dit dan eerst aan voordat je alles gaat uitpakken en een plaats gaat geven. Als je in tijdnood zit, zorg er dan voor dat eerst de woonkamer/slaapkamer helemaal af is. Daarna kun je rustig verder gaan met het uitpakken en inrichten van je nieuwe huis.

Meld je ook aan bij de leverancier voor gas, water, licht en energie. Schrijf je in bij de gemeente en installeer internet/tv/telefoon.

Feest

De belangrijkste dingen zijn geregeld en je begint langzamerhand te wennen aan je nieuwe woning.  Het is hoog tijd voor een housewarming! Nodig mensen uit en bedenk hoe je housewarming eruit moet komen te zien. Hoeveel glazen en borden heb je nodig? Zorg je zelf voor dranken en spijzen? Zorg voor een hoekje waar kinderen kunnen spelen als die meekomen. En vergeet natuurlijk niet een rondleiding te geven door je huis. 

Schermafbeelding 2017-11-01 om 13.00.21