3 redenen om te verhuizen in de herfst

Als je overweegt om te verhuizen is de tijd nu aangebroken. Herfst ligt net om de hoek en op vele manieren is het het perfecte seizoen om te verhuizen. Hier zijn een aantal redenen om te verhuizen juist in deze herfst!

Het weer is mild

Als je in de zomer beweegt, moet je zorgen maken over stijgende temperaturen en de zomerse hitte. Niemand geniet van het laden van een vrachtwagen wanneer het  30 graden en vochtig buiten is, en je vaak pauzes moet nemen om een beetje cool te blijven, waardoor je natuurlijk  vertraagt. De winter brengt tegengestelde uitdagingen mee.

Gelukkig zijn de meeste dagen in de herfst zacht,  zodat de vrachtwagen rustig ingepakt kan worden zonder je  zorgen te maken over oververhitting of voor de kou. Het zachte weer zal het makkelijker maken om gewillige vrienden en familieleden te vinden om je te helpen verhuizen!

De overgang naar een nieuwe school is makkelijker

Voor kinderen is het wennen aan een nieuwe school , vaak één van de moeilijkste aspecten van het verhuizen. Sommige scholen zijn onlangs begonnen in augustus in plaats van september, maar zelfs als de scholen van je kinderen vroeg beginnen, is het nog steeds makkelijker om over te stappen naar een nieuwe school in de herfst.

In de eerste paar weken van  de school kunnen de kinderen makelijk contact maken met de nieuwe vrienden en wennen aan verschillende verwachtingen.  In tegenstelling tot het verhuizen naar een nieuwe school kan in de winter of in het lente moeilijk zijn wanneer studenten en docenten al routines en patronen hebben vastgesteld.

Minder concurrentie

In de herfst is er minder concurrentie op de woningmarkt. Veel studenten die op kamers willen, beginnen hun zoektocht in de zomer. De zomervakantie biedt voor veel mensen de mogelijkheid om dan uitgebreid te zoeken. Dus dat droomhuis zou best snel de jouwe kunnen zijn!

Neem een kijkje in het woningaanbod van Direct Wonen!