De meester van het interieur wist het al jaren. Niet voor niets was Jan des Bouvrie gehecht aan en een  fan van wit. Wonen begint met een goede basis, want vanuit een goede basis creëer je echte meesterwerken. 

 

Is het fundament goed, dan kun je bouwen. Dat kan dan in wit maar ook in kleur. Echter alles zal altijd spiegelen naar de basis. Dat betekent dus terug naar het begin als je een interieur wilt maken dat echt straalt. 

 

Een mooie basis geeft kansen

Werden we in 2020 teruggeworpen op ons basis fundament gezondheid, heeft dit een enorme invloed op ons leven maar ook in onze keuzes voor 2021. Dit betekent dat we meer en meer beseffen dat je niet kunt bouwen als de basis niet goed is. Zo ook in het interieur. Blijven trends en kleuren belangrijk, dan nog wordt alles overstemd met de hang om bij het begin te beginnen. Met een schone lei. 

 

De trend van het nieuwe seizoen is daarom het leggen van een mooie basis in huis. Dit wil zeggen strakke wanden en plafonds. Fraai afgewerkt, onzichtbaar mooi aanwezig waardoor alles wat je verder wil laten stralen ook kan stralen. En plafond vol met onregelmatigheden, scheuren, beschadigingen geeft onrust in het interieur. Een strakke wand en strak plafond zorgen daarentegen voor een rustige maar ook stijlvolle basis voor de rest van het interieur. Belangrijk bij het creëren van jouw thuis. 

 

Witten alleen is niet genoeg

Een droomhuis en een droominterieur laat je starten met mooie vloeren, wanden en plafonds. En dat geldt niet alleen voor een oud(er) huis maar ook bij een nieuwe woning. Het vraagt om kennis, vakmanschap. Een wand of plafond witten is niet genoeg om de basis te leggen. Een goed aangebrachte stuclaag wel. En precies daar zit het verschil. Een nieuwbouw stucen vraagt wat anders dan en een bestaande woning uit de jaren 70 of eerder. Het vraagt ervaring om weten wat er nodig is. De Stukadoor Amsterdam loopt voorop als het gaat kennis en ervaring. 

 

Wit is de basis voor kleur

Dat wit of de vele varianten hierin, nog steeds de meest gebruikte kleur blijft voor zowel wanden als plafonds, is niet vreemd. Niet alleen geeft wit het gevoel van nieuw, onbeschreven, schoon en fris, ook geeft wit ruimte en geeft het mogelijkheden voor subtiel gebruik van accentkleuren. Een goede stabiele en neutrale basis dus waarbij je per ruimte of doorlopend in het gehele pand accenten of kleuren aanbrengt. Voeg je kleuren toe, doe dat dan subtiel en liefst met elementen die je gemakkelijk weer van kleur kunt veranderen. Hiermee creëert je eenvoudig een trendy stijl van dat moment. 

 

Strak of een eigen touch?

Je eigen details aanbrengen, is natuurlijk de handtekening van je huis. Ook bij een nieuwbouwwoning kun je oude tijden laten herleven en kleine details opnemen waardoor jouw basis jouw DNA mee krijgt. Is strak nog de trend, dat neemt niet weg dat bijvoorbeeld platte sierlijsten je plafond van dat DNA kunnen voorzien, Deze perklijsten (ook wel een Amsterdamse of een joodse plint genoemd) worden overigens wel op een andere manier aangevraagd dan vroeger. Je stukadoor kan je hier alle informatie over geven.