Geweldig! Je hebt besloten je woning te verkopen met behulp van een taxateur Hilversum waarna je ook een nieuw huis koopt. Dat is heel spannend. Nu is het tijd om een ​​makelaar in te huren, maar wat is de beste methode om iemand te kiezen die je belangen zal ondersteunen? Het is geen geheim dat vrijwel elke markt verzadigd is met gelicentieerde makelaars, dus beslissen over wie te gebruiken kan soms een lastige taak zijn. Hier zijn enkele eenvoudige tips die je kunt volgen om te bepalen welke makelaar Hilversum het beste bij je unieke behoeften past.

  1. Voel geen druk om iemand te gebruiken alleen omdat het een vriend of familielid is. De kans is groot dat je een makelaar kent of iemand kent die er een kent. Die persoon is misschien wel of niet geschikt voor jou, dus zorg ervoor dat je je huiswerk maakt voordat je een contract ondertekent. Wees niet bang om je waardering te tonen, maar weiger vriendelijk.

  1. Controleer referenties. Het is verbazingwekkend hoe zeldzaam dit is. In al mijn tijd in het bedrijf heb ik nog nooit een potentiële klant om referenties gehad. Dit is een gemiste kans om potentiële gebrek aan glans makelaars uit te roeien. Het is waar dat de meeste verstrekte referenties bevooroordeeld zijn in het voordeel van de makelaar, maar als je goed luistert en de juiste vragen stelt, zul je vaak de waarheid ontdekken – goed of slecht.   

  1. Vraag naar hun diensten. Een goed opgeleide en gerenommeerde makelaar moet met vertrouwen kunnen spreken over hun verschillende serviceaanbiedingen. Veel makelaars bieden vergelijkbare diensten aan, maar vaak is de onderscheidende factor tussen een goede makelaar en een goede de manier waarop de diensten worden geïmplementeerd.

  1. Interview ten minste twee of drie makelaars. Of je nu koopt of verkoopt, het is altijd een goed idee om met meerdere makelaars te praten voordat je er een kiest. Naast de diensten die zij bieden, wil je een goede verstandhouding met je makelaar kunnen opbouwen. Onthoud altijd dat je weken, maanden en soms jaren met je makelaar kunt samenwerken, dus het is van cruciaal belang om een ​​sterke werkrelatie met hem/haar op te bouwen. 

  1. Onderzoek het bedrijfsmodel en de staat van dienst van een makelaar. Sommige mensen voelen zich aangetrokken tot de best presterende makelaars of de grootste vastgoedteams in het gebied. Dit is niet positief of negatief. Top-producerende makelaars zijn zeer succesvol, maar zorg ervoor dat ze in staat zijn om de benodigde tijd te besteden aan uw individuele behoeften. Succesvolle vastgoedteams zijn een andere optie, maar weet met wie je gaat werken; alleen omdat je met de teamleider wilt werken, wil dat nog niet zeggen dat dat ook zal gebeuren – het is mogelijk dat je een van de teamleden krijgt “toegewezen”.

  1. Kies geen makelaar op basis van prijs. Als je een huis verkoopt, is het je verantwoordelijkheid om de makelaar(s) te betalen uit de opbrengst van je huisverkoop. Er is een groeiende trend in sommige markten dat consumenten te veel focussen op commissietarieven. Het oude gezegde “je krijgt waar je voor betaalt” geldt nog steeds. Als je besluit een kortingsmakelaar te gebruiken, weet dan welke services zijn inbegrepen en uitgesloten.