Je huis is meer dan alleen een gebouw waarin je woont. Het moet een huis zijn waar je je welkom voelt zodra je de voordeur opent. Je huis als een thuis laten voelen is niet iets dat vanzelf gaat. Je moet een aantal veranderingen in een huis aanbrengen als je erin trekt, om het dat knusse, warme gevoel te geven dat het een echt thuis maakt. Om je te helpen het proces te versnellen, volg je deze gids met kleine veranderingen om je huis als een thuis te laten voelen. 

 

Verbeter de geur

Een huis dat niet gevuld is met uitnodigende geuren zal nooit als een thuis voelen. Er zijn tal van manieren waarop je je huis lekker kunt laten ruiken. Er zijn talloze luchtverfrissers op de markt die je kunt gebruiken. Wierook en geurkaarsen zijn ook een leuke optie. Vergeet niet dat bakken in huis ook een geweldige manier is om het te vullen met een aroma dat meteen naar thuis ruikt zodra je de voordeur opent.

 

Plaats planten

Een goede manier om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren, is door je woning te vullen met planten. Je zou planten in elke kamer van je huis moeten hebben. Ze helpen de luchtkwaliteit te verbeteren en ze zien er prachtig uit. Planten zorgen er niet alleen voor dat je huis er huiselijker uitziet, ze helpen ook om je humeur te verbeteren en je stressniveau te verlagen.

 

Leg kussens neer

Een geweldige manier om je huis er warm en uitnodigend uit te laten zien, is door veel kussens en plaids op de meubels te leggen. Het is veel beter om te veel kussens te hebben dan te weinig. Er gaat niets boven het gevoel weg te zinken in een zacht kussen dat aanvoelt als een wolk om je het gevoel te geven dat je thuis bent.

 

Verander de deurknoppen

De meeste mensen denken niet echt na over hun deurknoppen, tenzij ze kapot zijn. Dat is jammer, want het veranderen van je deurknoppen is een makkelijke manier om persoonlijkheid aan je huis toe te voegen. Door je oude, saaie deurknoppen te vervangen door nieuwe die kunstwerken zijn, fleur je je huis meteen op.

 

Hang kunst op

Als je veel kale muren in huis hebt, zal het er steriel uitzien, hoe mooi je verf of behang ook is. Door kunst aan de muur te hangen, krijgt het meteen persoonlijkheid en voelt het als thuis. Hiervoor kun je gebruik maken van daadwerkelijke schilderijen, maar ook kleurrijke en vrolijke behang bij Decorette kopen en vervolgens ophangen raden we aan als je van je nieuwe huis je thuis wilt maken. 

 

Verbeter de luchtkwaliteit

Een van de meest over het hoofd geziene manieren om je huis meer als een thuis te laten voelen, is door de luchtkwaliteit te verbeteren. De gemakkelijkste en beste manier om de luchtkwaliteit in je huis te verbeteren, is door de oude, vuile filters in je open haard regelmatig te vervangen. Laat wat luchtfilters thuisbezorgen zodat je er altijd wat bij de hand hebt.