De afgelopen twee jaar is meer dan ooit gebleken dat thuis erg belangrijk is voor ons. Door de lockdown en het coronavirus zijn wij als mensen veel meer thuis en dan is het wel belangrijk dat de thuissituatie prettig is. Een comfortabele en mooie inrichting is daarom zeer belangrijk. Ga je binnenkort verhuizen of wil je jouw woning een nieuwe uitstraling geven? Lees dan zeker verder. Hier bespreken we met je wat de interieurtrends zijn voor het jaar 2022.

Ronde en ovale vormen voor de afwisseling

De standaard rechthoekige en vierkante meubels zijn niet meer van deze tijd. Steeds meer mensen kiezen er voor om verschillende kleuren en vormen terug te laten komen in de woonkamer of andere woonruimte. Verschillende vormen geeft de woonruimte meer variatie en is een stuk minder standaard. Zo kiezen mensen steeds meer voor ovale en ronde vormen in het interieur. Denk aan een mooie grote ovale eettafel of een ronde salontafel. Deze tafels zijn zeer populair. Naast de grote meubels worden er ook steeds meer decoratieobjecten in andere vormen gekocht. Denk aan een mooie grote ronde spiegel aan de wand of ronde kussens op de bank.

Huurwoning inrichten volgens de trends van 2022 (afbeelding 2)

Een thuiskantoor is belangrijker dan ooit

Het vijf dagen in de week naar kantoor gaan en van 9 tot 5 werken is passé. De lockdown en het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat veel mensen verplicht thuis moesten werken. Nu de wereld weer wat vrij gegeven is, is duidelijk geworden dat voor veel mensen geldt dat er niet meer vijf dagen in de week op kantoor wordt gewerkt. Veel mensen kiezen er voor om twee of meer dagen thuis te werken. Dit betekent ook een thuiswerkplek of thuiskantoor nodig is in de woning.

Een aparte werkplek creëren is belangrijk om het werkleven en het privé leven apart te houden en om echt te kunnen concentreren. Bij het uitkiezen van een nieuwe woning wordt door veel mensen tegenwoordig dus ook gekeken naar de mogelijkheid tot thuiskantoor, niet gek natuurlijk. Een thuiskantoor kan je erg stijlvol en ruim inrichten. Om de ruimte optimaal te gebruiken kan je bijvoorbeeld kiezen voor een hoekbureau en als je graag staand wil werken dan kan je ook een verstelbaar bureau kiezen. Er zijn vele mooie opties om het thuiskantoor optimaal in te richten.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker

Het duurzaam zijn is de afgelopen jaren steeds belangrijk geworden. De verwachting is ook dat in 2022 veel mensen voor duurzame producten gaan. Dit geldt ook voor de aankoop van nieuwe meubels. Een mooie nieuwe trend is mangohout als materiaal. Dit is hout dat als restproduct wordt beschouwd en waar geen bos voor hoeft te worden gekapt. Een mooie salontafel, eettafel of dressoir van mangohout is zeker een aanrader. Dit materiaal is zeer sterk en blijft heel lang mooi.

Terug van weggeweest, de buffetkast!

Huurwoning inrichten volgens de trends van 2022 (afbeelding 3)

Een buffetkast of servieskast is een kast die door veel mensen als een oud product wordt gezien, niet meer van deze tijd. Toch kan de buffetkast een hele mooie toevoeging zijn aan de woonkamer. Er zijn namelijk naast de landelijke en klassieke buffetkasten die iedereen wel kent nu ook industriële en moderne buffetkasten te krijgen. Voor elke interieur is wel een mooie kast te krijgen. Deze soort kasten geven een mooie uitstraling en zijn daarbij zeer praktisch. Zo is er veel opbergruimte en kan je ook bij sommige buffetkasten de bovenkant gebruiken als vitrinekast. Ideaal om mooi servies of andere objecten terug te laten komen in het interieur.

Multifunctionele meubels

Het aantal mensen dat in de steden woont is de afgelopen jaren sterk gestegen. Over het algemeen zijn de huizen in de steden kleiner van formaat in vergelijking met woonruimtes in de omliggende gebieden. Dit betekent dat er dus ook minder ruimte is in de woning. Om meer ruimte te creëren kopen mensen steeds meer multifunctionele meubels, ook wel slimme meubels genoemd. Dit kunnen meubels zijn waar een geluidsinstallatie inzit of een bank waar je aan twee kanten kan zitten om verschillende ruimtes te creëren in één ruimte. Verder kan je ook nog denken aan een bed met extra opbergruimte of een verlengbare eettafel.