Bij een verhuizing komt veel kijken, meer dan je denkt. Denk maar eens aan alle zaken die je moet regelen uit je waslijst van een to-do list. Hierdoor kan het weleens voorkomen dat je enkele zaken vergeet. 
Bij elke verhuizing, maar vooral bij een doe-het-zelf verhuizing, komt er heel wat op je af. Je hebt zoveel te regelen en te doen, dat je misschien wel vergeet om na te denken over welke verhuisdozen je eigenlijk nodig hebt. Wist je dat je verschillende verhuisdozen voor je spullen aan kunt schaffen? WIj helpen je met de juiste verhuisdoos voor jouw verhuizing!

 

Prijzen 

De prijzen van verhuisdozen kunnen erg verschillen. De prijs is afhankelijk van het type verhuisdoos dat je koopt. De prijs van een verhuisdoos vergelijken is daarom ook erg handig. Dozen die van dubbelgolf karton zijn gemaakt, zijn steviger dan verhuisdozen van enkelgolf karton. Omdat de dubbelgolf kartonnen dozen sterker zijn, zijn deze ook duurder. De gemiddelde prijs van een kwalitatief goede verhuisdoos zit tussen de twee en de drie euro. Verhuisdozen die specifiek bedoeld zijn voor kledingstukken kosten vaak tussen de 15 en 25 euro. Het aantal verhuisdozen verschilt per persoon en per woning. Zo heb je minder dozen nodig voor een appartement dan voor een vrijstaande woning. Gemiddeld zijn er 10 à 15 verhuisdozen per slaapkamer nodig, 10 verhuisdozen voor een woonkamer, 3 à 5 dozen voor de badkamer en 15 dozen voor de keuken. 

Soorten verhuisdozen

Verhuisdozen zijn te koop in verschillende soorten en maten. Zoals eerder genoemd de dubbelgolf kartonnen dozen en de enkelgolf kartonnen dozen. Dit is de dikte van het karton. Kies voor dubbelgolf karton als de doos een zware inhoud heeft. Kies voor enkelgolf karton als de doos een lichtere inhoud heeft. Dozen van dubbelgolf karton zijn stevige verhuisdozen en kunnen maximaal 50 kilogram dragen. Een enkelgolf kartonnen doos kan maximaal 30 kilogram dragen. 
Naast het verschil in materiaal, verschillen de dozen ook nog in maten. Er zijn bijvoorbeeld speciale verhuisdozen voor kledingstukken, waarin de kleding kan worden opgehangen. Deze dozen zijn daarom ook een stuk groter dan een verhuisdoos voor je slaapkamer spullen. Het voordeel van deze grote dozen is wel dat de kledingstukken niet zullen kreuken tijdens de verhuizing. De afmeting van een ideale verhuisdoos is 48,5 x 32,5 x 38,0 centimeter en biedt voldoende ruimte voor al jouw spullen.

Zoals je hebt gelezen is ook het kiezen van een verhuisdoos belangrijk. Aan de hand van dit artikel weet je welke dozen je nodig hebt om jouw verhuizing soepel te laten verlopen!