De donkere maanden zijn weer begonnen. De dagen worden steeds korter en de verleiding voor de inbrekers wordt helaas weer groter. In het donker kunnen inbrekers makkelijker ongezien hun gang gaan. Voorkom inbraak tijdens de herfst- en winterperiode door het onderstaande advies op te volgen. 

 

Beveilig deuren en ramen

Ook als je denkt dat het risico op inbraak in jouw buurt erg laag is, is het verstandig om preventief te zorgen voor goed hang- en sluitwerk. Beveilig alle deuren met goede sloten (bij voorkeur met een erkend Politiekeurmerk Veilig Wonen) en zorg ervoor dat alle ramen goed sluiten. 

 

Laat rolluiken plaatsen 

Een hele effectieve manier om ramen (en eventueel deuren) te beveiligen, is door rolluiken te laten plaatsen. Kies voor inbraakwerende rolluiken van goede kwaliteit en met zogenaamde anti-optilveren. Door deze sterke veren sluit het rolluik erg goed en kan het niet zomaar omhoog worden getild. Ook het uiterlijk van zo’n aluminium pantser rondom de woning schrikt veel inbrekers al af. Daarnaast kun je genieten van de andere voordelen van rolluiken, zoals betere isolatie en volledige verduistering.

 

Gebruik buitenverlichting met sensor 

Inbrekers zijn actiever in de herfst- en wintermaanden, omdat ze graag in het donker te werk gaan. Je kunt de sluwe plannetjes verstoren door de woning te omringen met veel buitenverlichting. Als je de buitenlampen liever niet de hele nacht wil laten branden, is het slim om verlichting met een bewegingssensor te gebruiken. Deze lampen gaan direct aan zodra er iemand langs loopt. Ook dit zal ongewenst bezoek snel afschrikken.

 

Laat een lampje aan 

Wek altijd de indruk dat je thuis bent, ook als dat niet het geval is. Laat binnen een paar lampen aan als je weggaat. Ben je voor een langere periode niet thuis? Bedien de slimme verlichting dan met een app of stel een timer in.

 

Voorkom toegang via de tuin

Vergeet ook de achterkant van de woning niet. Zet geen ladders, containers of tuinmeubelen in de buurt van de schutting en ramen. Hiermee maak je het inbrekers heel makkelijk om via de achtertuin binnen te komen.

 

Beveilig de woning met een alarmsysteem

Tot slot kun je de woning beveiligen met een alarmsysteem. Denk aan beveiligingscamera’s met een bewegingssensor of een glasbreuksensor die direct alarm slaat wanneer er een ruit stuk wordt geslagen. Tegenwoordig zijn er veel beveiligingssystemen verkrijgbaar die je kunt verbinden met een app op je mobiel. Zo kun je altijd de woning in de gaten houden, waar je ook bent.