Het uitzoeken van een nieuwe eettafel kan overweldigend zijn. Daarom is het handig een paar tips achter de hand te hebben die je kan inzetten bij je zoektocht.

 

Allereerst is het natuurlijk van belang dat je nagaat bij jezelf hoe je de eettafel gaat gebruiken. Zal de eettafel dagelijks in gebruik zijn, voor ontbijt, werk, diners met vrienden? Of zal de eettafel een plekje krijgen in de eetkamer en voor speciale gelegenheden worden ingezet? Zal de tafel vaak vies worden? Dan is een onderhoudsarme tafel ideaal. Houd je van een chique, unieke tafel met een neutrale uitstraling? Dan is een eikenhouten eettafel een goede keuze. 

 

Door jezelf de juiste vragen te stellen voordat je op pad gaat, ben je al een heel eind op weg bij het uitzoeken van een nieuwe eettafel.

 

Hoe ga je de nieuwe eettafel gebruiken en hoe gebruik je dit in je keuze?

Een aantal punten waar je op moet letten zijn de onderhoudsgraad, de poot of poten, de combinatie met de rest van jouw interieur (met name de stoelen), de afmetingen en last but not least: de materialen. Dit heeft allemaal te maken met hoe je de tafel gaat gebruiken. De eikenhouten eettafel die hierboven al genoemd werd is een mooi voorbeeld om de punten door te lopen om zo te bedenken wat de goede keuze is voor jou.

 

De onderhoudsgraad van een tafel van eikenhout is vrij laag, als deze tenminste goed behandeld is. Een onbehandelde eettafel kan snel vlekken vasthouden, zo wordt het vocht namelijk in het hout gezogen. Eikenhout is een voorbeeld van een robuuste en industriële houtsoort, die zeker tegen een stootje kan. Van zo’n gave eettafel kan je heel lang plezier hebben, en hij staat bovendien mooi in veel verschillende interieurstijlen.

 

Jouw stijl kiezen

De stijl van de tafel heeft een tal aan opties die te vullen zijn met vorm, kleur en poten. Wil jij een stoere look, met grote metalen poten onder het blad? Ook dan zijn de eikenhouten eettafels van Mister Tafel wel wat voor jou. De industriële look die je daarmee maakt, kun je weer helemaal naar jouw eigen smaak vormgeven, met veel verschillende poten. Ook de afmetingen zijn natuurlijk van belang om jouw nieuwe eettafel perfect in jouw stulpje te laten passen. De grote variatie aan standaardmaten is zowel fijn voor als je maatwerk wilt, als voor jouw portemonnee. Voor zowel grote als kleine ruimten zijn hier tafels te koop. Lichter of donker geolied, gebeitst, of gelakt – het kan allemaal. 

 

Duurzaam en betaalbaar

Staat duurzaamheid én betaalbaarheid hoog op jouw lijstje? Dan is de houtsoort en waar de tafel en onderstel worden geproduceerd ook een belangrijk punt om naar te kijken. De eikenhouten tafelbladen van Mister Tafel komen uit Europa, waardoor de afstanden korter zijn en voor minder uitstoot zorgen, zowel beter voor het milieu als voor je portefeuille!

 

Hier vind je meer informatie over deze eikenhouten tafels, en stel je gemakkelijk jouw ideale tafel samen met de vele opties die ze aanbieden.