Een gouden touch staat super chique. Deze trend is niet meer weg te denken. Het geeft meteen zoveel sfeer, maar let op dat je niet doorslaat. Je wil natuurlijk niet te veel bling-bling. Hoe houd je nou de juiste balans als je goud wil toevoegen aan je interieur? ​Wij hebben een aantal gouden tips voor je! 

 

Do’s 

Goud kun je bij veel interieurstijlen toevoegen. ​Het leuke is wel dat het zich bij elke stijl weer anders laat zien. Bij kleur komt goud heel chique en stoer uit de verf. Bij wit weer heel minimalistisch en bij groen krijg je een soort jungle gevoel. Een belangrijke tip is om vooraf even een goud item naar de basiskleur in de ruimte te houden. Past het? Wordt het niet te veel? Het is een veilige keuze is om voor ​gouden verlichting te gaan, dit kan over het algemeen nooit kwaad.  

 

Don’ts  

Het gaat meestal fout als mensen teveel gouden items laten zien in hun interieur. Juist door kleine, subtiele accenten te leggen kan goud zorgen voor een balans. ​Wanneer je kiest voor teveel goud wordt het al snel erg ordinair. Als dit het geval is komt het goud niet meer luxe over, maar krijgt het een beetje een goedkope uitstraling. Hier zit je niet op te wachten natuurlijk. Een andere belangrijke tip van ons is: mix goud nooit met zilver! Wanneer je kiest voor een bepaald soort metaal is het echt van belang dat je vast blijft houden aan je keuze. 

 

khhhhhhhhhhhh

 

Accessoires 

Als je goud toevoegen nog een beetje spannend vindt, begin dan gewoon met hier en daar wat gouden ​accessoires​ toe te voegen. Kies bijvoorbeeld niet meteen voor glimmend goud maar ga voor een meer matte of brass variant. Combineer dit met bijvoorbeeld zwart, wit of grijs. Maar je kunt het ook combineren met de basiskleur in de desbetreffende ruimte. Deze twee opties zullen zelden slecht uitpakken en zijn een super veilige keuze als je net begint met goud. Kies bijvoorbeeld voor een tafellampje met een gouden poot en een zwarte lampenkap. Hierdoor is goud niet meteen de overheersende kleur. In het begin is het ook verstandig om de accessoires goed te verdelen over de ruimte en niet alles bij elkaar te zetten.  

 

Aan tafel 

Een andere veilige optie voor beginners is de tafel. Gouden items doen het er super goed op, aan en rond, zowel de kleine tafels als de grote ​eetkamertafels​. Goud bestek, potten/vaasjes en mooie luxe kandelaren, echt alles kan op tafel. Combineer je gouden items op de tafel met zwart of wit servies voor de final touch. Maar is dat niet genoeg goud voor jou, dan kan je natuurlijk een stapje verder gaan. Tegenwoordig zie je super veel tafels met een gouden poot, dit geldt ook voor stoelen. Misschien is dat meer iets voor jou? Zo creëer je een chic hotel gevoel in je eetkamer. 

 

kh

Richmond Interiors 

Een groot merk dat bekend staat om de gouden accenten en details is Richmond interiors​. Dit exclusieve merk heeft​ ​prachtige collecties en een rijke selectie van kwaliteitsmeubelen. Deze fabrikant levert gehele woonkamer inrichtingen in vele uitvoeringen en kleuren. Laat je verrassen door het brede aanbod​.​ ​Richmond combineert vooral aaibare stoffen zoals velvet en teddy met goud of zilver. Dit zie je veel terug bij hun fauteuils en stoelen. Zo hebben ze een collectie prachtige, seashell vormige stoelen met een velvet bekleding en gouden poten. De Richmond ​Blackbone​ collectie is een echte bestseller bij deze woonwinkel. Maar ook in accessoires is Richmond een super populair merk, vooral de nieuwe ronde kandelaars zijn zeer gewild. Met dit merk kun je dus een volgende stap zetten als je meer gouden accenten in huis wil.  

 

khhhhhhh

 

Maak een statement met goud 

Ben je de vorige stappen al voorbij en wil je het grootser aanpakken? Hoe kan je met goud een statement maken zonder de balans te verliezen? Maak maar ​één grote of enkele kleine statements per woonruimte. Denk hierbij aan een bepaalde grootte, bijzondere vorm of een opvallend patroon met dus een gouden kleur. Bijvoorbeeld opvallende ​wanddecoratie​ zoals een wandkleed, spiegel of schilderij. Als je een ruimte binnenloopt is dit vaak het eerste wat je opvalt omdat het op ooghoogte hangt. Maar je kunt ook kiezen voor een gouden bijzettafel of sidetable, dit valt vaak ook lekker op. Je kunt bijvoorbeeld ook een collectie aanschaffen en die op verschillende plekken in huis laten zien. Door voor een collectie te kiezen maak je een statement en weet je zeker dat alles dezelfde kleur goud is, dat geeft ook weer balans en rust.