In de tijden van het coronavirus is het helaas niet mogelijk om naar een sportschool te gaan. Tijdens deze nationale lockdown zijn deze gyms namelijk op last van het kabinet gesloten. Om dan alsnog te kunnen werken aan je lichaam is het mogelijk om een sportschool te creëren in je eigen woning. Dit kun je bijvoorbeeld perfect doen op zolder of in de garage die niet gebruikt wordt. Zo’n home gym is daadwerkelijk heel handig. Het geeft je namelijk de mogelijkheid om de trainingen af te stemmen op de rest van je agenda. Geef zowel je fysieke gezondheid als je mentale gezondheid een boost met behulp van een home gym die je met de onderstaande tips in elkaar kunt zetten. 

 

Begin klein

Het hebben van een sportschool in je eigen huis is een ideale manier om fit en gezond te blijven. Toch kost dit natuurlijk ook veel geld. Het wordt daarom geadviseerd om juist klein te beginnen. Het is namelijk heel eenvoudig om direct een forse investering te doen in allerlei dure machines die je uiteindelijk amper zult gebruiken. Een halterstang kopen is daarentegen juist een stuk beter. Dit is een stuk goedkoper en in combinatie met een halterschijf kopen kun je hiermee alsnog goede oefeningen doen. Dit komt doordat het eigenlijk helemaal niet nodig is om direct dure apparatuur aan te schaffen. Ook op andere manieren kun je alsnog je work out doen en je fitness doelen behalen. Dit kun je dus al doen met een halterstang en -schijf. Breid vervolgens je verzameling steeds verder uit.

 

Juiste vloer

De juiste vloer in je sportschool zal een erg groot verschil maken. In de meeste gevallen wordt hier helemaal niet aan gedacht als men bezig is met het elkaar zetten van een home gym. In plaats daarvan ligt de focus juist op de apparatuur waardoor je helemaal vergeet waar je dit überhaupt op neer legt. Alsnog is de vloer zeker van belang. Het zal namelijk je beschermen tegen blessures, terwijl het ook de ondervloer kan beschermen. Het zal dan ook zeker de investering waard zijn. Het wordt aangeraden om te kiezen voor een antislip vloer die bovendien bestand is tegen zware apparaten en gewichten, want dat is toch wel zeker nodig in een sportschool in je eigen woning. Schokabsorptie is bovendien geen overbodige luxe.

 

Maak een plan

Daarnaast is het ook verstandig om een plan te maken voordat je überhaupt begint met het creëren van een home gym. Zo zul je de ruimte moeten kiezen voordat je de apparaten gaat kopen. Hierbij zul je mogelijk meerdere opties hebben. Als dit het geval is dan is het verstandig om alle opties te visualiseren, terwijl het ook handig kan zijn om te meten waar alle machines dan zullen komen te staan. Hierbij moet je je fitness doelen niet uit het oog verliezen. Elk apparaat in de ruimte zal namelijk een steentje bij moeten dragen aan deze doelen. Neem dit allemaal op in je plan voordat je gaat bouwen.