Heb je net een huis of appartement gekocht? Hartstikke leuk, gefeliciteerd met de aankoop! Het genieten kan dus bijna beginnen, met de nadruk op bijna. Heb je bijvoorbeeld wel rekening gehouden met de verhuizing. Dit kan logischerwijs stress opleveren, maar gelukkig kun je de methode inventariseren gebruiken om de verhuizing toch wat eenvoudiger te maken.

Inventariseren is namelijk veel meer dan het beslissen welke spullen van A naar B moeten. Het bestaat bij verhuizingen namelijk uit twee onderdelen. Eerst moet je gaan nadenken over welke spullen van A naar B moeten, dit is dus stap 1 van het inventariseren. Je zult dit grotendeels zelf moeten doen, al kun je natuurlijk de hulp van familie en vrienden inschakelen. Toch is het een belangrijke eerste stap die je zult moeten nemen. Met het bepalen welke spullen mee moeten naar jouw nieuwe huis staat de gehele verhuizing. Jouw spullen tijdelijk onderbrengen is mogelijk bij 1Box: opslag huren voor jouw kostbare spullen tegen een mooie prijs. Dan hoef jij je geen zorgen meer te maken! Een tip die bovendien zeer handig is bij het inventariseren is het labelen van alles. Hierdoor weet je tijdens de verhuizing precies waar de dozen of meubels moeten komen te staan. 

Nadat je hebt bepaald welke spullen mee moeten naar de nieuwe woning zul je moeten bepalen hoe dit proces uitgevoerd gaat worden, met andere woorden: hoe krijg je de spullen van A naar B? De transportatie is minstens net zo belangrijk als het bepalen van de spullen, mogelijk zelfs nog wel belangrijker. Je hebt de spullen dus al geïnventariseerd, maar het gebouw nog niet. Als je in een flat gaat wonen moet je bijvoorbeeld uitzoeken of de lift groot genoeg is voor de meubels. Daarnaast moet je gaan kijken of een vrachtwagen op de parkeerplaats of op de oprit plaatst, als de truck het überhaupt kan bereiken. Natuurlijk moet je dan ook nog genoeg ruimte hebben voor het laden en lossen. Dit zijn vragen die mogelijk niet beantwoord worden voordat de verhuizing begint, maar door deze problemen juist van tevoren al te verhelpen zal het verhuizen veel soepeler verlopen.