Elk mens heeft een andere smaak, wat natuurlijk hartstikke leuk is. De wereld zou toch wel saai worden als iedereen precies hetzelfde was. Gelukkig is dat niet het geval. De een vindt een modern interieur prachtig, terwijl een ander toch liever kiest voor een oosterse sfeer, waarvoor Merel in Wonderland veel spullen verkoopt. 

Als jij nou ook je woning wilt inrichten op de oosterse manier dan moet je beginnen bij de basis. Het is bijvoorbeeld aan te raden om voor een vloersoort te kiezen dat warm is. Ook de kleuren op de muur moeten warmte uitstralen. Als je de vloer een donkere tint geeft of speciale materialen zoals bamboe hiervoor gebruikt, dan past dit perfect bij de oosterse sfeer. Voor de wanden zou je aardetinten kunnen gebruiken, maar ook een behangetje doet het goed. Zelfs een schildering op de muren past bij de oosterse sfeer, net zoals tegels.

Nadat je klaar bent met de vloer en de wanden kun je naar de volgende stap gaan. Dit is natuurlijk het aanschaffen van meubels, die logischerwijs stuk voor stuk een oosterse uitstraling moeten hebben. Hierbij moet je denken aan banken, stoelen, kasten en tafels. Bij de oosterse stijl is comfort overigens belangrijk. Hierdoor zie je veel zachte stoffen en sierkussens terugkomen in het interieur. Je moet een ideale combinatie tussen de vloer, de muren en de meubels creëren, op deze manier zorg je ervoor dat de inrichting van je woning één geheel wordt. 

Nadat je ook de meubels hebt aangeschaft en in de woning hebt geplaatst, kun je aan de slag gaan met accessoires. Door middel van bijzondere exemplaren zou je nog meer sfeer kunnen brengen in het huis. Hierbij is het natuurlijk belangrijk dat je persoonlijke touch terugkomt in de woning. Dit is bij de oosterse stijl gelukkig goed mogelijk, aangezien het perfect valt te combineren met veel materialen, kleuren en stijlen. Een rozenkelim vloerkleed zou bijvoorbeeld perfect in een woning met een oosterse sfeer passen, maar ook een vloerkleed gemaakt van gerecycled zijde straalt dezelfde stijl uit. Met andere woorden, er zijn ontiegelijk veel opties!