Je hebt geen tuin, alleen een balkonnetje? Mis je het om buiten in de tuin te kunnen zitten? Wil je gewoon meer groenbeleving in en rondom je woning? Waarom zou je dan niet kiezen voor kunstgras op het balkon? Eenvoudig aan te leggen, blijft mooi en het geeft direct een natuurlijke sfeer.

 

Kunstgras is duurzaam

Kunstgras op je balkon is een eenmalige uitgave waar je heel veel jaren plezier van hebt. Het kunstgras van tegenwoordig ziet eruit als echt en kan heel lang blijven liggen. Je hebt er geen aarden ondergrond voor nodig en water geven hoeft ook al niet. Het is eigenlijk niets anders dan een groen tapijt voor buiten.

 

Natuurlijke sfeer

Door te kiezen voor een kunstgrastapijt op je balkon, creƫer je in een handomdraai de sfeer van een tuin gewoon op je balkon. Hang plantenbakken aan je muur en aan het hek. Dat neemt geen extra ruimte in. Heb je een groot balkon, dan kan je ook kiezen voor nog meer plantenbakken op de grond. Heb je een afscheiding met de buren? Maak hier ook gewoon een groenen wand van door er plantenbakken aan op te hangen of om te kiezen voor een hekwerk en daar een klimplant tegenaan te laten groeien. Kies voor een hangmat of een andere heerlijke, luie stoel in vrolijke kleuren. Of juist voor aardse tinten als je een echte junglesfeer wel kan waarderen.

 

Waterafvoer

Wel even een tip. Kunstgras aanleggen op je balkon is eenvoudig. Is de ondergrond goed recht en zonder kieren, dan hoef je op zich niet veel meer te doen. Maar let er wel op dat er geen water onder je mat blijft staan. De grasmat zal hierdoor immers schade oplopen en gaan rotten. Daarom kan het aanleggen van drainagetegels beter zijn als ondergrond. Zorg hierbij dan wel dat er geen kieren tussen ontstaan, want dit zal uiteindelijk ook schade toebrengen aan je mooie kunstmat.