Je herkent het misschien wel. Na een tijdje staren naar je computerscherm krijg je vermoeide ogen. En soms heb je niet eens door dat je ogen vermoeid zijn. Maar wat zijn de symptomen? En wat kun je tegen vermoeide computerogen doen? Wij geven je 3 tips in deze blog van SKEPP! 

Herken vermoeide computerogen

Welke symptomen zijn er bij vermoeide computerogen? Wij zetten ze op een rijtje! De symptomen zijn: vermoeidheid, hoofdpijn, wazig zicht, problemen met concentratie en geïrriteerde droge ogen. Vaak ben je vrij snel van deze klachten af als je een paar keer met je ogen knippert. Blijf je toch wat last houden? Een goede nachtrust doet wonderen! 

Je wil het liefst deze symptomen voorkomen. Daarom geven wij je 3 tips zodat jij minder snel last zult krijgen van vermoeide computerogen. 

1. Een goed beeldscherm 

Het maakt zeker een verschil of je een nieuw of een oud beeldscherm hebt. Oude beeldschermen zijn vaak van mindere kwaliteit waardoor je sneller vermoeide ogen krijgt. De helderheid van je beeldscherm is ook belangrijk. Zorg dat er voldoende licht in je kantoorruimte is. Daarnaast moet je er voor zorgen dat je beeldscherm op de juiste hoogte staat zodat je niet naar boven of naar beneden hoeft te kijken.

  1. Zit niet te dicht op je beeldscherm 

Om te voorkomen dat je dicht op je beeldscherm gaat zitten moet je 50 tot 70 cm afstand houden. Afwisseling tussen verschillende taken is belangrijk om vermoeide ogen te voorkomen. Wissel ook regelmatig af tussen papier en computer werk. Houdt een actieve werkhouding aan en haal af en toe een kop koffie om in beweging te blijven. 

3. Kopje koffie tussendoor 

Computerwerk kan erg vermoeiend zijn omdat je erg geconcentreerd bezig moet zijn. Probeer daarom om de 2 uur een korte pauze te houden. Pak zoals eerder genoemd een kop koffie, of ga voor een korte wandeling! Blijf jezelf hydrateren door voldoende water te drinken. Niet alleen goed voor wat afleiding, maar ook voor de gezondheid!

Wat ga jij doen tegen vermoeide computerogen?

Jij bent nu helemaal op de hoogte van wat je kunt doen om vermoeide computerogen te voorkomen. Afwisseling is toch wel het belangrijkste als je veel computerwerk moet doen. Ga in plaats van achter de computer eens wat papierwerk doen of wissel tussen verschillende taken. Probeer korte pauzes te nemen als je lang achter de computer zit om vermoeidheid te voorkomen!