Iedereen kent ze wel: lamellen. Deze soort raamdecoratie is erg populair geweest. Tegenwoordig moeten ze concurreren met plisségordijnen, rolgordijnen etc. Maar er zitten veel voordelen aan lamellen! In deze blog lees je wat deze voordelen zijn en in welke ruimtes in huis de lamellen ideaal zijn om te plaatsen!

In elke ruimte beschikbaar

Lamellen zijn te plaatsen in verschillende soorten ruimtes. De lamellen van ilumio worden geleverd in standaardmaten die je zelf kunt inkorten. Je kunt zelf de rails in de breedte inkorten. Heb je stoffen lamellen? Dan kun je de stof aan de bovenzijde omvouwen en op de gewenste lengte ophangen. De overgebleven stof kun je simpelweg afknippen. Zo zijn de lamellen van ilumio voor elk soort raam in welke ruimte je maar wilt. Ze komen bijvoorbeeld veel voor in de woonkamer. Dit zie je vooral in woonkamers met grote ramen tot aan de grond. Lamellen kunnen ook dienen als kamerscherm. Zo kun je een praktische roomdivider in je kamer creëren zonder dat het een massieve scheiding wordt. Ook worden lamellen vaak gebruikt voor kantoren. Het kunststof materiaal van de lamellen is namelijk brandvertragend en kleurvast. Ideaal voor op een kantoor dus!

Voordelen van lamellen

Een eerste voordeel van lamellen is dat je zelf gemakkelijk de mate van lichtinval en privacy kunt bepalen. De lamellen zijn namelijk gemakkelijk te bedienen. Door de lamellen te kantelen bepaal je zelf hoeveel licht er naar binnen schijnt. Een tweede voordeel van lamellen is dat ze goed schoon te houden zijn. Lamellen zijn namelijk verticaal en daardoor kan het stof zich minder ophopen dan bij horizontale lamellen. Een derde voordeel van lamellen is dat ze één van de goedkoopste soorten raamdecoratie zijn. Mooi meegenomen dus! Een vierde voordeel is de ruime keuze aan verschillende kleuren. Zo zijn er altijd lamellen die aansluiten op jouw interieur. Een ander voordeel is dat lamellen niet per sé perfect op je raam hoeven aan te sluiten. Ze worden meestal aan het plafond bevestigd. Ideaal dus! Als laatste hebben lamellen een isolerende werking. Tussen het raam en de lamellen ontstaat namelijk stilstaande lucht. Zo zorg je ervoor dat het niet gaat tochten in huis.

Ideaal voor grote ramen

Lamellen zijn ideaal om voor grote en brede ramen te hangen. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in grote maten. Zo bedekken ze gemakkelijk het hele raam. Lamellen zijn ook nog eens een goedkoper soort raamdecoratie. Als je dus je grote en brede ramen wilt bekleden kom je met lamellen goedkoper uit dan met bijvoorbeeld plisségordijnen.

Lamellen plaatsen

Bij lamellen kun je uit verschillende manieren van plaatsing kiezen. Je kunt ze namelijk bevestigen in het kozijn of op het kozijn. Het enige verschil hiertussen zal de lichtinval zijn. Als andere optie kun je er ook voor kiezen om de lamellen aan het plafond te bevestigen.

Zoals je hebt kunnen lezen zitten er veel voordelen aan lamellen. Ze zijn in veel ruimtes in huis of kantoor te plaatsen. En ze zijn ook nog eens één van de goedkopere soort raamdecoratie! Neem voor meer informatie over lamellen of andere soorten raamdecoratie een kijkje op de website van ilumio.

 

Meta description: Iedereen kent ze wel: lamellen. In deze blog lees je wat de voordelen zijn van lamellen en in welke ruimtes in huis ze ideaal zijn om te plaatsen!