Heb je net een nieuwe flat of rijtjeshuis gehuurd, gaat er een ruit aan diggelen! Wat nu? Als je via een woningcorporatie huurt, dan bel je hen eerst. Zij melden de schade dan rechtstreeks bij de glaszetter. Die neemt dan contact met jou op voor een afspraak. Of je zoekt een lokale glaszetter op via Glasprobleem Kwijt. Wat je dan kunt verwachten van de expert in ruiten en hoe snel dat gaat? Dat hangt helemaal af van wat er moet gebeuren. 

 

Hoe snel kan de glaszetter langskomen?

Gaat het om een lek of een scheur in een glas, dan heeft dat meestal geen spoed. Een ruit die helemaal aan diggelen ligt heeft meestal wél spoed, temeer omdat het tocht én je misschien ook nog kwetsbaar bent voor inbrekers of andere malafide figuren. Is de kapotte ruit juist door een inbraak ontstaan? Dan is de glaszetter er ook snel bij voor het plaatsen van een noodvoorziening. 

 

Wat is een noodvoorziening?

De glaszetter plakt met siliconenkit een stuk glas over het gat heen. Scherpe randen worden eveneens met tape afgeplakt. Het is een tijdelijke oplossing, maar het heeft wel als voordeel dat niemand zich aan uitstekende scherven of randen hoeft te verwonden. Hierna is het wachten op een nieuwe ruit, want de expert moet deze nog bestellen. Hij zal dan ook de ruit eerst nauwkeurig inmeten voor hij een noodvoorziening plaatst.

 

Hoe snel kan er een nieuwe ruit komen?

De glaszetter bestelt de benodigde ruit bij zijn glashandel. Dit doet hij dezelfde dag nog of – als je hem ‘s nachts hebt laten komen – de volgende dag. Het kan twee tot drie weken duren voor hij het glas krijgt aangeleverd, maar gelukkig zit je met de noodvoorziening vrij safe! Komt het glas binnen, dan belt hij je meteen voor een afspraak om de nieuwe ruit te komen zetten. 

 

Wie betaalt de nieuwe ruit: de huurder of de verhuurder?

Sommige woningbouwverenigingen vergoeden de eerste keer dat er schade aan een ruit optreedt. Treedt er voor een tweede keer ruitschade op, dan zijn de kosten voor jou. Huur je niet via een woningbouwvereniging? Dan zijn de kosten zeker voor jou. Controleer daarom altijd of je voor een kapotte ruit verzekerd bent. Het kan je een hoop geld schelen!

 

Ruitschade oplossen of meer weten? Raadpleeg jouw lokale expert

Het inschakelen van een glaszetter uit je eigen regio kan ook de kosten voor de ruitschade drukken. De expert hoeft immers niet ver te reizen om bij je adres te geraken. Maar ja, je wilt tegelijkertijd ook dat de specialist zijn vak goed verstaat én een goede reputatie heeft. Goed is dan om te weten dat je bij Glasprobleemkwijt de juiste expert voor de juiste plaats vindt. Je hoeft alleen je woonplaats of postcode in te vullen. That’s it.