Eindelijk komt de lentezon steeds vaker achter de wolken vandaan. Dat betekent dat je langzamerhand weer kunt gaan genieten van het buitenleven. En dat begint natuurlijk bij je eigen achtertuin! Is jouw tuin al klaar voor de fleurige lentedagen en zonnige zomer? Met het advies uit dit artikel kun je je alvast goed voorbereiden. We geven verschillende tips om de achtertuin een luxe uitstraling te geven. Van kleine aandachtspunten tot grote aankopen. Met welke tips ga jij binnenkort aan de slag?

Creëer een groot en sfeervol terras 

De eerste indruk van een tuin is erg belangrijk. Vaak oogt het meteen luxer als het terras ruim is opgezet. Liever een paar meter te groot, dan een opgepropt gevoel. Kies hierbij ook voor grote terrastegels of brede (kunststof) vlonderplanken. Zorg daarnaast voor een gezellige sfeer door middel van meubels, accessoires en tuinverlichting. Probeer de interieurstijl van je woonkamer of eetkamer door te voeren. Zo vormt de tuin een mooi geheel met jouw woning. Wil je het echt groots aanpakken? Laat dan ook een terrasoverkapping plaatsen. 

Kies voor tuinmeubelen van goede kwaliteit 

In een luxe achtertuin kies je natuurlijk niet voor een paar goedkope plastic tuinstoelen. Het is beter om te investeren in een grote loungeset of diningset. Let bij het aanschaffen goed op de kwaliteit van de gebruikte materialen. Kies voor tuinmeubelen die lang meegaan en eenvoudig te onderhouden zijn. Het is jammer als de loungebank na één seizoen al een versleten uitstraling heeft! 

2222222222222222222222222222

Zet een jacuzzi in de achtertuin

Een jacuzzi geeft je meteen een ontspannen vakantiegevoel. Daar worden we toch allemaal gelukkig van? Bovendien ziet het er heel luxe uit! Besteed wat extra aandacht aan het uiterlijk van de kuip en het cabinet. Je kunt kiezen voor verschillende kleuren en toevoegingen. Het is ook mogelijk om een spa (gedeeltelijk) in te bouwen. Dit kan middenin de tuin tussen de planten of juist bij het moderne terras. Laat je hier eventueel over adviseren door een specialist.

Koop grote moderne plantenbakken 

Heb je niet zoveel ruimte meer voor planten en bloemen? Zet dan een paar grote plantenbakken op het terras. Het is een eenvoudige manier om het groene gevoel terug te brengen. Tip: Kies voor lichte kunststof bakken zodat je het makkelijk kunt verplaatsen. 

Kies voor een gazon van kunstgras

Een perfect groen gazon geeft de achtertuin een hele luxe en nette uitstraling. Maar niet iedereen wordt zo blij van het intensieve onderhoud. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden op het gebied van kunstgras. Ideaal als je geen groene vingers hebt, maar wel dol bent op een groene omgeving.