Verhuizing op de planning? 4 tips voor een goede voorbereiding

Tof, je gaat verhuizen! Zoals je waarschijnlijk al ervaren hebt, komt er meer bij kijken dan je op voorhand gedacht had. Eenmaal ingetrokken in je nieuwe stulpje wil je direct optimaal kunnen genieten. In dit artikel lees je daarom 4 tips om je verhuizing vlekkeloos te laten verlopen.

#1 Contractbeheer

Een nieuw huis betekent een andere stroombehoefte. Afhankelijk van je nieuwe isolatie en woonoppervlakte verbruik je hoe dan ook meer of minder stroom dan je vorige woning. Hierom is het belangrijk om op voorhand op zoek te gaan naar een nieuwe energieleverancier. Tip: Ga jaarlijks op zoek naar de goedkoopste aanbieder. Door verschillende welkomstbonussen betaal je ieder jaar een zacht prijsje en kun je genieten van leuke welkomstcadeaus.

 #2 Gemeenteoverschrijving

Een veel vergeten onderdeel van een verhuizing: inschrijven bij je nieuwe gemeente. Wanneer je je gemeentegrenzen inruilt, is het belangrijk dat je zelf tijdig de overschrijving in gang zet. Sinds 1 januari 2014 staat er een boete op het vergeten in te schrijven in je nieuwe gemeente. Deze boete loopt al gauw op tot €325,-, dat is geld dat je goed kunt gebruiken tijdens je verhuizing! Neem een identiteitsbewijs en bewijs van bewoning mee en jouw inschrijving is zo gepiept!

#3 Voldoende tijd

De dag(en) van de verhuizing zijn aangebroken! Best een tijdrovend klusje om al je spullen over te verhuizen en je woning naar wens in te richten. Zorg hierom dat je voldoende vrije dagen opneemt. Houd hierbij in gedachten dat je beter teveel dan te weinig dagen opneemt. Dit zorgt voor rust en minder stress. Check bij je werkgever of je gebruik kunt maken maken van verhuisdagen. Vaak heb je recht op 1 of 2 betaalde verlofdagen. 

#4 Finishing touch

Eindelijk gesetteld. Beentje omhoog, tv aan en bestelde kant en klaar gordijnen dicht. Oeps, raamdecoratie vergeten. Er komt zoveel bij een verhuizing komt kijken, het bestellen van raamdecoratie is een van de meest vergeten dingen. Laat hierom vooraf een adviseur langkomen die jouw goedkope gordijnen of linnen gordijnen inmeet. Zo kun jij bij intrek direct genieten van de nodige privacy en is jouw woning helemaal af!

Succes met de verhuizing!