Of je nu al een huis huurt en als inwoner van de stad geïnteresseerd bent in wat er te doen is, of als bezoeker de stad op een leuke manier wilt ontdekken, Maastricht heeft veel te bieden.

Maastricht is een stad met cultuur, een mix van vormen en stijlen.

Het is een compacte stad, vanaf het Centraal Station loop je zo naar de binnenstad met de meeste bezienswaardigheden, winkels en restaurants. Een stad tussen de Limburgse heuvel, een internationale universiteitsstad! Maastricht is een stad om te zien en te wonen.

Wie door Maastricht wandelt waant zich in het buitenland. Je hebt het gevoel dat je op vakantie bent. De smalle straatjes met kinderkopjes (trek geen hakken aan dames), de gevels en de mooie pleinen verraden de historie van deze bourgondische stad aan de maas.
De stad kent een lange geschiedenis en is een van de oudste steden van ons land. Dat is goed zichtbaar in de prachtige historische binnenstad.

1419883259_Interieur uit Residence

Ook André Rieu landt traditiegetrouw in de zomer met zijn Johann Strauss Orkest op het Vrijthof van zijn geboortestad Maastricht.
Het Vrijthof is het bekendste plein van Maastricht en behoort tot de bekendste en gezelligste pleinen van Nederland. Naast de vele gezellige terrassen die het plein rijk is worden er hier ook verschillende grote activiteiten gehouden.

Zo wordt hier ieder jaar het het Mooswief bij aanvang van de carnaval in Maastricht omhoog gehesen op het Vrijthof onder het luid geknal van de 11 kanonschoten. Andere grote evenementen die hier worden georganiseerd zijn de Maastrichtse kermis. Het plein wordt omringd door prachtige gebouwen en kerken zoals de Sint-Servaasbasiliek, het Spaanse gouvernement, de Sint-Janskerk, het Theater aan het Vrijthof en het oude postkantoor.

Heb jij ook zin om in Maastricht te wonen? Wacht nog heel even met het struinen door de mooie straatjes en start met het zoeken door het huurwoning aanbod in Maastricht.