Bereid je voor op die lange heerlijke zomer en stijl je huis helemaal in de zomermood op z’n Spaans.  Wanneer jij aan de zomer denkt, denk jij dan ook aan die  heerlijke geuren en kleuren van Spanje?

Weet jij nog de eerste vakantie dat je naar  Spanje vertrok, gewoon voor een paar dagen vakantie. De palmbomen, de heerlijke stranden, de hasta manana sfeer, de mediterrane uitstraling, de zachte temperatuur. Dus wil jij je nieuwe huurhuis zomerachtig inrichten, dan kan je niet om de Spaanse invloeden heen.

De Spaanse invloeden:1419883259_Interieur uit Residence

Typische Spaanse kleuren zijn terracotta en wit. Daarnaast wordt terracotta, de traditionele kleur van de aarde, ook gebruikt voor serviezen, potten en tegels. Gaaf in combinatie met wit en oud hout! Hou de basis simpel. Spierwit, of eventueel een off-white tint, is jouw kleur.

Elk huis in Spanje is er helemaal op ingericht om een verbinternis te maken met buiten, lichte kleuren en er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en kleuren. Elk huis is voorzien van oude luiken. Dit is logisch omdat het zomers er behoorlijk heet kan zijn. Maar in de winter wordt ereen warm vuurtje gemaakt met de open haard of houtkachel. Er wordt veel gebruik gemaakt van authentieke en doorleefde materialen, oude houten balken, stoere terracottapotten, ornamenten op het plafond.

Je haalt de mediterrane sfeer simpel in jouw nieuwe huurhuis door bijvoorbeeld een kleine citroenboom in een terracottapot op je aanrecht te plaatsen. Typische Spaanse planten zijn jasmijn, anjers en rode geraniums deze kan je in felle terracotta potjes planten, dit is een leuke eyecatcher.kleur_interieur_zomer8_thumb_800x600_K

Ken je ook die gave ambachtelijk handgemaakte rode estriken, deze komen onder andere uit Spanje!

Deze prachtige rode tegels zie je veel terug in oude boerderijen.  Nu worden estriken weer veelvuldig toegepast, om de warme uitstraling en het rustieke karakter. Door de tegels met oxaanolie te behandelen, wordt een glanzende beschermlaag aangebracht. Deze laag beschermt de tegels tegen vuil en beschadigingen.

Ga jij verhuizen naar je nieuwe huurhuis, denk dan ook eens  om de estriken te gebruiken in je keuken of gang. De terracottakleur zorgt voor een gezellige mediterrane warmte en door de stevige beschermlaag zijn ze onderhoudsvrij.

Verhuis nu naar jouw nieuwe huurhuis en stijl je huis helemaal in de zomermood op z’n Spaans.