Je woning inrichten is een klusje dat je meestal zelf doet. Misschien ga je verhuizen en denk je alvast na over de inrichting van je nieuwe woning. Of misschien ben je uitgekeken op je huidige inrichting en wil je wat nieuws. Hoe je je woning inricht? Dat regel je zelf!

De juiste raamdecoratie in huis

iii Om je woning een eenduidige uitstraling te geven, kies je bij voorkeur overal dezelfde raamdecoratie. Daar kunnen natuurlijk wel verschillen in zitten. Ga je bijvoorbeeld voor plisse rolgordijnen? Dan kies je mooie verduisterende plisse rolgordijnen voor de slaapkamer, terwijl je voor de andere ruimtes juist kiest voor lichtdoorlatende plisse rolgordijnen. Zo creëer je een fijne sfeer in je woning. Door in het hele huis dezelfde raamdecoratie te kiezen krijg je meer eenheid en een rustige sfeer.

 

Ga voor mooie meubelsttt

De inrichting van je woning bestaat voor een groot deel uit meubels. Je eettafel en stoelen bijvoorbeeld, maar ook het bankstel en het bed zijn grote en opvallende meubels. Door nieuwe meubels te kiezen, creëer je heel snel een andere sfeer in huis. Je past de inrichting helemaal aan naar je nieuwste wensen. Heb je te maken met een beperkt budget? Zoek dan uit hoe je je huidige meubels kunt opknappen. Daarvoor zijn tegenwoordig ook heel veel goede oplossingen, zonder dat het je veel geld kost.

Integreer Smart Home in je interieur

Slim wonen is een hot item. Het is natuurlijk ook gewoon leuk en praktisch als je apparaten op afstand kunt bedienen. Er is meer mogelijk dan je denkt! Zo kun je je verlichting eenvoudig vervangen door lampen die je via je smartphone kunt aansturen. Elektrische gordijnrails zijn ook ideaal, want dan kun je ook gordijnen bedienen die anders wat lastig te bereiken zijn. Elektrische gordijnen gaan over het algemeen ook langer mee, omdat er geen schade ontstaat doordat eraan getrokken wordt. Denk bij Smart Home ook aan slimme beveiliging, slimme thermostaat, slimme keukenapparaten en ga zo maar door.

tttttttttttttt

Knap je keuken op

tttttttttttttttttttttttttttttttttttIs je keuken toe aan een frisse look? Geef de keuken eens een goede opknapbeurt. Als je genoeg geld hebt, kun je de keuken vervangen. Maar heb je daar niet het budget voor, dan kun je op een andere manier de keuken opknappen. Schilder bijvoorbeeld de keukenkastjes in een mooie nieuwe kleur. Check ook of het plafond, de muren en de vloer er nog goed uitzien. De uitstraling van de keuken kan een enorme boost krijgen als je hem een flinke opknapbeurt geeft.

Vervang je decoraties in huis

4e

Kijk je weleens naar de decoraties die je hebt? Waarschijnlijk heb je al jaren dezelfde spulletjes in huis staan. Tijd voor iets nieuws! Vervang je decoraties voor nieuwe trendy items. Het is helemaal leuk als je decoraties mee veranderen met de seizoenen. Wat is er leuker dan het huis helemaal aan te kleden in voorjaarskleuren, of juist de warme kleuren van de herfst in huis te halen? Door mee te veranderen met de seizoenen verander je telkens je inrichting op een simpele manier. Je creëert een nieuwe uitstraling die goed past bij het seizoen.

Je huis inrichten doe je zelf. Je hoeft je niet te houden aan de regeltjes die je leest in tijdschriften. Je kunt zelf spelen met je interieur en kiezen wat jij belangrijk vindt. Misschien vind jij het belangrijk dat je huis zoveel mogelijk slimme apparaten heeft. Of houd jij het juist liever eenvoudig en ga je voor duurzame oplossingen? Als je nog niet weet wat ‘jouw ding’ is, check dan eens foto’s op inspiratiepagina’s. Zo vind je leuke nieuwe ideeën om je woning in te richten in de stijl die jij mooi vindt.