Opgeruimd staat netjes! Elke woning heeft een aantal goede opbergers nodig. En er zijn zoveel mooie opbergers! Manden, tassen, dozen, kasten. Je zal opbergers nodig hebben voor spulletjes die je graag tentoon wilt stellen in je woning, maar je hebt ook gewoon ruimte nodig om je rommeltjes in op te bergen. Hieronder veel tips en ideeën voor mooie en stijlvolle opbergers voor in jouw woning.

Boeken (en cd’s, dvd’s, tijdschriften, computerspellen)

Heb je veel mooie boeken die je graag in één oogopslag wilt kunnen zien? Dan is de meest praktische oplossing een open vakkenkast. Deze bieden veel ruimte voor al je boeken en het ziet er netjes en ordelijk uit. Maar er zijn nog vele andere originele manieren om je boeken mooi uit te stallen. Stapel je boeken bijvoorbeeld eens op (achter je bed als hoofdbord, op één hoge stapel, als tafeltje), of hang je boeken aan de muur. Wat ook leuk is, is om een ladder of fotoplankje te gebruiken als boekenkast. Deze zijn vooral geschikt voor als je alleen je mooiste boeken wilt uitstallen, want veel ruimte heb je niet.
Wat natuurlijk ook nog steeds mooi is, is de traditionele wandbibliotheek. Of gewoon de dichte boekenkast, wanneer jij je boeken liever niet in het zicht hebt staan.

Kleding

Kleding kan je natuurlijk gewoon opbergen in je kast, maar dat is zonde van als die pareltjes en bijzondere kledingstukken die je hebt liggen. Met een paar mooie kapstokhaken steel jij de show met je pronkstukken uit je kast. Voor de vrouwen onder ons: ook voor sieraden en accessoires is een kapstok een perfecte manier om ze uit te stallen. Ook aan een los kledingrek of een stang aan je muur/plafond kan je je kleding mooi en overzichtelijk opbergen. De keuze in kledingrekken is eindeloos. En met een paar mooie kledinghangers maak je het helemaal af!

Speelgoed

Als je kinderen thuis hebben gespeeld, ben jij vaak degene die ‘s avonds al het speelgoed wat door het hele huis verspreid ligt op moet ruimen. Jij wordt er niet blij van en je kinderen leren hierdoor ook niet dat ze het ook zelf op kunnen ruimen. Zorg dus voor goede en makkelijke opbergmogelijkheden, waar ook je kinderen zelf gebruik van kunnen maken. Koop bijvoorbeeld een grote kist of een zitmeubel met opbergruimte waar je kind na het spelen al het speelgoed op kan bergen. Het staat leuk in je interieur en het werkt heel praktisch. Met een paar leuke kussentjes op de kist heb je ook weer meteen een leuk bankje erbij!

Kleine spulletjes

Je hebt altijd nog wel van die losliggende kleine spulletjes, waar eigenlijk geen vast plekje voor is. Denk aan je sleutels, portemonnee, pennen, opladers, oortjes, handencrème. De oplossing voor deze kleine troepjes is eigenlijk heel simpel: koop een mooie én vooral grote schaal of mand waar je alle losse spulletjes bij elkaar bewaard. Of een paar kleine mandjes naast elkaar of in de boekenkast uitgestald, staat ook supergaaf!

Lees meer ruimtebesparende tips