Je moest misschien flink overbieden, of er snel bij zijn, maar je hebt eindelijk die nieuwe woning. Een groot deel van het meubilair kun je vaak meenemen vanuit je vorige huis en de rest vul je aan met nieuwe accessoires. Je oude raamdecoratie past niet altijd, daar moet wat nieuws voor komen. Gelukkig is raamdecoratie shoppen heel leuk én makkelijk!

Online gemak
Je hoeft echt niet meer naar de lokale gordijnenboer om een kwalitatieve, op maat gemaakte raamdecoratie te kopen. Dat kan nu ook gewoon online! Raamdecoratie van Veneta.com wordt helemaal op maat gemaakt, maar is tot 40% goedkoper dan die lokale gordijnenboer. Zeker als je het hele huis gaat bekleden met nieuwe raamdecoratie, is het een goed idee om het gelijk goed te doen. Maar hoe bepaal je wat waar komt te hangen? Wij leggen je het uit.

Strakke lijnen
Ten eerste is smaak natuurlijk belangrijk. Ben jij van de strakke lijnen en minimalistische stijl? Dan passen houten jaloezieën of plisségordijnen zeker bij jou. De strakke lijnen zorgen voor een rustige omgeving. Daarnaast zijn ze ook in vele kleuren te krijgen, altijd wel één die past bij jouw interieur. Zoek je meer sfeer en warmte? Ga dan voor een combinatie met gordijnen.

Sfeervolle gordijnen
Gordijnen horen in ieder huis thuis. Oké, je badkamer is onhandig, maar verder passen ze overal! Ze zorgen voor extra sfeer en brengen nog andere voordelen met zich mee. Ze zijn isolerend, geluidswerend en overgordijnen zorgen ook nog eens voor verduistering. Vitrage is de lichtste gordijnsoort, het laat veel licht door, maar zorgt ook dat de eerste inkijk weg is. Wil je iets meer privacy, maar wel lichtinval behouden? Kies dan voor inbetween. Beide gordijnsoorten zijn perfect voor in je woonkamer of eetkamer. In je slaapkamer kun je beter kiezen voor een verduisterend overgordijn of een inbetween met een verduisterende voering. Zo zorg je dat je niet wordt gewekt door de ochtendzon.

Privacy op één
Een lastigere ruimte om je raamdecoratie te kiezen is de badkamer. Je moet met meerdere factoren rekening houden, maar het is niet onmogelijk. PVC en aluminium jaloezieën passen bijvoorbeeld perfect, ze zijn vochtbestendig en geven een luxe uitstraling aan je badkamer. De lamellen zijn makkelijk te kantelen, waardoor je in ultieme privacy kunt genieten. Een andere goede optie is een plisségordijn, zolang ze niet in direct contact komen met water. Ideaal is de top down bottom up variant, door de beweegbare boven- en onderkant bepaal je zelf waar op het raam het plisségordijn zit. Heb je een groot raam? Dan kun je de bovenkant helemaal vrij houden en het plisségordijn onderaan plaatsen, zodat niemand kan meegenieten van jouw douchemoment.

Een paar laatste tips
Raamdecoratie voor je hele woning in één keer uitzoeken kan lastig zijn, laat je daarom goed informeren en bekijk alle mogelijkheden. Vraag bijvoorbeeld kleurstalen aan, zorg er wel voor dat je die bekijkt bij het raam waar je ze wilt ophangen. Door ze daar te bekijken weet je precies wat de lichtinval doet en plak ze ook op het raam, om de verschillen per moment van de dag te zien. Waar je ook rekening mee kunt houden is hoe het er aan de buiten uitziet. Houd jij van eenheid? Kies dan overal voor dezelfde kleur, dan is dat ook wat je aan de buitenkant van het huis terugziet. En het belangrijkste: ga voor kwaliteit, want raamdecoratie laat je vaak lang hangen.