Bij een nieuw huis horen nieuwe meubelen. Ga je verhuizen naar een mooi nieuw huurhuis, dan is de kans groot dat je op zoek bent naar nieuwe meubels waarmee je je interieur helemaal naar eigen hand kan zetten. Elke ruimte is anders en vraagt om andere tafels, kasten en stoelen. Volg je daarnaast ook de nieuwste modetrends, dan kom je al snel uit bij meubelen van mangohout. Mangohout is een prachtig natuurproduct waar je allerlei prachtige meubelen van kunt maken, van wandkasten tot TV-meubels. Het staat bekend om zijn warme uitstraling en duurzaamheid. Benieuwd hoe je met mangohout je nieuwe huis stijlvol in kunt richten? We vertellen het je in dit blog.

 

Wat is mangohout?

Volg je de woontrends, dan heb je mangohout vast al vaker gezien in showrooms, meubelzaken en inspiratiemagazines. Mangohout is hout dat afkomstig is van de mangoboom. Daaraan groeien ook die lekkere zoete vruchten die je in de supermarkt kunt halen. Mangobomen komen van oorsprong uit Zuidoost-Azië, maar worden tegenwoordig op plantages over de hele wereld verbouwd. Is een boom volwassen, dan zal hij in de loop der jaren steeds minder mango’s produceren. Een oude boom is dus niet interessant voor de boer. Die laat de boom, die tot wel veertig meter hoog kan worden, kappen om plaats te maken voor een jonger exemplaar. Het hout van die mangoboom gaat vervolgens naar de meubelfabriek. Daar kan er van alles van gemaakt worden, bijvoorbeeld een mooi dressoir van mangohout. Deze mangohouten meubelen kun jij vervolgens weer kopen bij een specialist, zoals Mangohoutonline.nl.

 

Mangohout is voor iedereen

Wat je budget ook is, er is altijd een mangohouten meubel dat bij jou past. Dat komt doordat Mangohoutonline.nl niet werkt met dure hoofdkantoren, tussenpersonen of retailers. De meubels worden vanuit de aangesloten meubelfabrieken rechtstreeks naar jouw woonkamer gebracht. Op die manier wil dit Nederlandse bedrijf iedereen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met mangohout. En zeg nou zelf, wat is mooier dan massief houten meubelen in huis? In de online winkel vind je een groot assortiment aan diverse meubelen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een eettafel die ovaal is? Dat kan met mangohout. Op die manier kun je elke ruimte met gemak inrichten met meubelen van deze mooie houtsoort.

 

De charme van mangohout

Mangohout is in feite dus een restproduct van de mangoteelt. Dat maakt het een duurzame houtsoort. Er hoeft geen wild bos te worden gekapt voor jouw nieuwe meubelen, en dat geeft een goed gevoel. Omdat mangohout een hardhoutsoort is, is het ook bijzonder sterk. Het zal dus niet snel beschadigen, krassen of scheuren. Als je goed naar mangohouten meubelen kijkt, zul je een duidelijk kleurverschil zien in de verschillende planken waar de meubelen van worden gemaakt. Juist dat geeft mangohout zijn charme. De nerf is duidelijk zichtbaar, en het kleurverloop geeft de meubelen een warme, exotische uitstraling. Wist je dat mangohout ook in het zwart beschikbaar is? Mangohout black, heet dat. Die meubelen zijn afgewerkt met een chique zwarte lak, waardoor ze een bijzondere look krijgen. Mangohout past dus met gemak in elk interieur.