Het is bijna zover: je gaat verhuizen naar een nieuwe woning! Voordat je op het nieuwe adres gaat wonen, is het handig om alvast na te denken over je internetabonnement. Ben je verplicht om je huidige pakket mee te nemen naar de nieuwe woning? Of kun je beter kiezen voor een nieuw abonnement?

Verplicht je abonnement meenemen

Je mag natuurlijk altijd je pakket meenemen wanneer dit mogelijk is. Maar in welk geval is het ook echt verplicht? 

Het is verplicht om je abonnement mee te verhuizen wanneer je provider op het nieuwe adres levert én wanneer de contractduur nog loopt. 195501-OY9NTL-211

Ben je contractvrij? Dan bepaal je zelf wat je doet. En waarom zou je dan niet gelijk voor iets nieuws kiezen? 

Dit zijn de redenen om een nieuw abonnement te kiezen wanneer je gaat verhuizen:

  1. De prijs

Dit is voor veel mensen een belangrijke reden om over te stappen. Zeker als je het abonnement al langere tijd hebt, kan het zijn dat je ergens anders goedkoper uit bent. Zo krijg je bij vrijwel alle aanbieders een welkomstkorting als nieuwe klant. Ook bieden providers vaak cadeaus aan. Hierbij kun je denken aan een wifi-versterker, waarmee je het bereik in huis kunt verbeteren.

  1. Nieuwste apparatuur

Hoe lang zit je eigenlijk al bij je provider? En wanneer was de laatste keer dat je je modem goed hebt ingesteld? Of die kabels hebt getrokken?

Wanneer je (langer dan) een aantal jaar bij dezelfde provider zit, is de kans groot dat je iets achterloopt op het gebied van internetapparatuur, denk bijvoorbeeld aan je modem. Providers vernieuwen vaak hun modems, routers en TV-ontvangers om zo mee te gaan met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Als nieuwe klant krijg je dit standaard.4288021

Het zou kunnen dat je nu niets merkt van verouderde apparatuur. Maar verhuis je naar een groter huis? Dan zou het kunnen dat je op sommige plekken in huis ineens slecht(er) bereik hebt. Een nieuwe router, bijvoorbeeld een met wifi 6 ondersteuning, kan dat verhelpen. 

  1. Ander adres = andere mogelijkheden

De kans is klein dat je in een nieuwe woning precies dezelfde internetmogelijkheden hebt als nu. Zo kan het zijn dat er andere verbindingen mogelijk zijn: denk bijvoorbeeld aan glasvezel. Of je snelheid via je huidige provider is op het nieuwe adres juist een stuk lager, waardoor je met je pakket van nu veel te duur uit bent.

Allemaal redenen om te gaan internet vergelijken en de mogelijkheden op jouw adres op een rijtje te zien. Zo ben je zeker dat je de juiste keuze maakt.