Frank en Sanne wonen sinds februari 2013 samen. Hun eerste huis was een buitenkansje: een ontzettend mooie bovenwoning midden in de binnenstad met een enorm dakterras. Er was meer dan voldoende ruimte in het huis, maar het werd uiteindelijk te duur en ze besloten wat kleiner te gaan wonen. Omdat ze een opzegtermijn hadden, was er haast geboden in het vinden van een nieuwe woning. In deze blog vertellen ze hun verhaal over de zoektocht naar een nieuwe woning en geven jullie daarbij tips waar je allemaal op kan letten.

Bepaal samen je wensen en budget

“Particulier huren is lastig als je iets goedkoper wilt huren of überhaupt een nette woning voor twee personen zoekt. Uiteindelijk hebben we wel een huisje gevonden. Dit keer ook een bovenwoning, maar midden op een industrieterrein. Het was een stuk kleiner en zonder tuin. Omdat we snel uit ons vorige huis moesten hebben we het huis aangenomen voor tijdelijke aard, want het was niet onze ideale woning. Een bedrijventerrein heeft weinig tot geen groen om zich heen en daar houden we alle twee juist heel erg van.
Het eerstvolgende huisje moest dan ook een met tuin hebben vonden we. Makkelijker gezegd dan gedaan.”

Plan goed en houd het aanbod in de gaten

“Wat we echter niet hadden verwacht is dat particulier huren met een tuin zeer lastig is om te vinden, en als je het al vind zijn de wachtrijen enorm. Iedere dag speurden wij website na website af, op zoek naar ons nieuwe huisje.
Maar ineens was daar een prachtige woonboerderij. Het had alles dat we wilden: een tuin, in de buurt van de weilanden en een huis met karakter.
Helaas grepen we net mis. Er waren al ruim tien wachtenden voor ons. We dachten dat we een dergelijk huis niet snel meer zouden tegenkomen.”

Geef niet op en bereid de bezichtiging goed voor

“Maar dat bleek niet het geval! Na een paar weken goed zoeken zagen we een ander fantastisch huis, wat niet ver is van de woonboerderij die we mis hadden gelopen. We wilden direct een bezichtiging plannen, om niet weer mis te grijpen. We hebben direct gebeld en er kon diezelfde dag nog een bezichtiging worden gedaan.
Sanne werkt gelukkig in de buurt en kon tijd vrij maken om naar de bezichtiging te gaan. Frank werkt echter ver weg en redde het niet om ook te komen kijken. Van de makelaar mocht Sanne foto’s maken van de woning, zodat ook Frank kon zien hoe de woning eruit zag. Gelukkig had ik mijn camera bij me om goede foto’s te maken.”

Ennnn…. krijg de woning die jullie willen!

“Die avond hebben wij de foto’s samen bekeken. Overleggen was bijna niet nodig. Het was voor een tweede maal een ideaal huisje met tuin en in een prachtige natuurrijke omgeving. De volgende dag hebben we direct gemaild met de makelaar dat we in aanmerking wilden komen. We kregen snel reactie en moesten een aanvraagformulier invullen.
Na het weekend werd Sanne gebeld door de makelaar. Het eerste wat de makelaar zei toen ze opnam was: “Gefeliciteerd!! Het huis is van jullie!” En zo hadden we een nieuw huisje dat ideaal voor ons is, waar we ontzettend blij mee zijn, en waar we eindelijk samen kunnen settelen voor een langere tijd.”