Droom jij ook van een eigen mini spa in je eigen huis? Je kunt je badkamer gemakkelijk omtoveren in een homemade spa. We zien dat de badkamer steeds meer een ruime wordt om jezelf af en toe even een uurtje, of langer, opsluiten om te ontspannen en tot rust te komen. Wij geven je een paar tips om je badkamer om te toveren tot een heerlijke sparuimte. 

 

Een opgeruimde en schone badkamer

Een opgeruimde ruimte zorgt voor een opgeruimd hoofd, dit geldt ook voor een badkamer. Zorg er daarom voor dat je badkamer netjes is opgeruimd. In een rommelige en onrustig ogende badkamer kun je niet goed ontspannen. Zorg dat er niets rondslingert en geef alles een plek. Als uitzondering kun je bijvoorbeeld een paar mooie parfumflesjes als blikvangers op een plankje neerzetten. Zorg er daarnaast ook voor dat je badkamer schoon en fris is.

 

Kies voor natuurlijke materialen

Naast dat een  badkamer vooral praktisch moet zijn, is de sfeer ook erg belangrijk. Door te kiezen voor natuurlijke materialen en kleuren creëer je al snel een ontspannen sfeer. Badkamertegels kunnen snel kil en steriel ogen. Een paar items van natuurlijke materialen zorg je voor balans in de ruimte. Denk hierbij aan een zacht vloerkleed, een houten bankje of trap voor de handdoeken of een paar mooie rotan bakjes voor je verzorgingsproducten.  

 

Badkamerverlichting

Naast functioneel licht in badkamer, je wilt je immers wel goed kunnen zien in de spiegel, is sfeerlicht ook belangrijk. Kies daarom voor lampen of spotjes die gedimd kunnen worden. Daarmee kan je snel wisselen van functioneel naar sfeerverlichting. Zo kan je snel je juiste sfeer in de ruimte kan creëren. Zo kun jij de verlichting aanpassen op je gemoedstoestand en heerlijk kunt ontspannen in je eigen sparuimte.

 

Mooie details en accessoires

Mooie accessoires zullen ervoor zorgen dat je sneller een wellness beleving ervaart in je badkamer. Gebruik hiervoor zachte kleuren en natuurlijke materialen: manden van riet of hout waarin je je doucheschuim, scrubzout, shampoos en andere cosmetische spulletjes kunt opbergen. Een paar opgerolde zachte luxe handdoeken in plaats van een stapel handdoeken in de kast. Zet in je badkamer planten. Planten doen het altijd goed in de badkamer en dragen bij een het wellness-gevoel dat je wilt creëren. Schaf mooie planten aan die goed tegen het vocht en de warmte in deze ruimte kunnen. Let er wel op dat er voldoende licht is. Heb je geen daglicht in je badkamer of geen groene vingers? Dan zijn kunstplanten een goed alternatief.

 

De ultieme wellness beleving

Nu je toch goed bezig bent, houd ook rekening met geur. Het eerste dat je bij een binnenkomst in een wellness herkent is die lekkere geur die je tegemoet komt. Gebruikt etherische oliën of zet je favoriete geurkaarsen in de badkamer. Plaats de kaarsjes of waxinelichtjes rondom je bad of douche voor het ultieme spa gevoel. Last but not least: zorg voor een ontspannen achtergrondmuziek. Zet een rustgevend muziekje op, steek een paar kaarsjes aan, pak er een wijntje bij en het genieten kan beginnen!

 

Persoonlijk badkameradvies

Ben je meer van de rigoureuzere aanpak? Denk er dan eens over om jouw badkamer te upgraden. Vul jouw dosis vitamine D bijvoorbeeld aan met onze luxe sunshower. Wij denken graag met jou mee bij het creëren van de perfecte thuisspa! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een eigen thuisspa? De badkamerspecialisten van Sani4all adviseren je graag over de mogelijkheden voor je eigen thuisspa.