Een rolgordijn biedt veel leuke mogelijkheden, waardoor kiezen voor dit soort gordijnen eigenlijk voor ieder interieur mogelijk is. Maar waarom zou je rolgordijnen kopen? Er zijn meerdere redenen om juist voor deze raamdecoratie te kiezen.

Hoe donker wil je het hebben?

Rolgordijnen zijn er in veel uitvoeringen. Het ene vertrek is de andere niet, dus stel je ook andere eisen per raam. Verduisterende rolgordijnen zijn een uitkomst in je slaapkamer, terwijl je in bijvoorbeeld de keuken het juist wel lekker vindt om wel privacy te hebben, maar het niet te donker hoeft te zijn. Kies je voor duo rolgordijnen, dan kan je zelfs spelen met dit gegeven per raam! Deze gordijnen hebben zowel transparante als gekleurde banen, waar je dus mee kunt variëren. Hierdoor heb je zelf de lichtinval in de hand en kan je per keer bepalen wat je wilt! Klinkt heel chique, maar je hebt zeker ook goedkope duo rolgordijnen.

 

Hoeveel privacy wil je?

Met rolgordijnen bepaal je zelf hoeveel van je raamoppervlakte je bedekt. Zo heb je je privacy helemaal zelf in de hand.

Wel design past bij jouw interieur?

Welke kleur je ook wilt, het is er! En dan ook nog eens in zowel transparante als verduisterende uitvoeringen. Zo heb je voor ieder interieur een prima gordijn, die de sfeer alleen maar zal versterken! Hou je van neutraal, of ga je voor een blikvanger door een knallende kleur uit te kiezen? Ga je op zoek naar een mooi design of moet het zo onopvallend mogelijk zijn?

Welk vertrek heeft een gordijn nodig?

Rolgordijnen kunnen niet alleen prima gemonteerd worden voor je slaapkamerraam, of bijvoorbeeld in je keuken of woonkamer, maar eigenlijk gewoon overal. Er zijn speciale rolgordijnen voor vochtige ruimtes, dus ook de badkamer kan er mee verfraaid worden. Of wat dacht je van een rolgordijn voor je dakraam!

Makkelijk in onderhoud

Rolgordijnen zijn eenvoudig schoon te houden. Ze zijn minder snel vies dan ander textiel en wil je ze toch graag een keer schoonmaken, dan is een simpel afneembeurt met een beetje lauw water voldoende (natuurlijk bekijk je even of dit ook kan bij jouw type gordijn, want niet elk gordijn is hetzelfde…).

Welke maat heb je nodig?

En dan kan je ze ook nog op elk gewenste maat laten maken! Mooier kan je het niet hebben! Ook die afwijkende maat van je zolderraam is geen probleem…