Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends op het gebied van wonen en woondecor. Misschien ben jij ook weer eens toe aan iets nieuws voor in jouw huis en ben je op zoek naar inspiratie. Dan gaan wij jou in deze tekst helpen. Door de laatste woontrends van dit jaar op een rijtje te zetten, kan jij hopelijk geïnspireerd worden en nieuwe accessoires, meubels of deuren voor in jouw huis uitzoeken. Het kan namelijk best moeilijk zijn om op de hoogte te blijven van de laatste trend, omdat ze zo vaak veranderen en er elke keer weer iets anders in is om te hebben.

 

Je huis vullen met houten spullen

Een van de trends van dit jaar is het hebben van hout als meubels of decoratie in jouw huis. Denk bijvoorbeeld aan een massief houten eettafel met houten stelen, houten wanddecoratie, houten plateaus om kaarsen op te zetten, houten vloeren, ga zo maar door. Ook is het bij deze trend niet erg om verschillende soorten hout met elkaar af te wisselen en te mengen. Het leuke van deze trend, is dat het warmte in huis brengt. Zeker als de koudere herfst- en winterdagen er weer aankomen is het leuk om hout in huis te hebben.

 

Meer groen in huis brengen

Naast het feit dat hout steeds vaker in huis wordt gehaald door mensen, zijn er ook steeds meer huizen waar groen te vinden is. Mensen halen steeds vaker planten in huis, om een ruimte groener over te laten komen. Ze geven natuurlijk niet alleen sfeer aan je huis, ze zijn ook hartstikke leuk om te hebben en te verzorgen. Als jij houdt van groen in je tuin en wanneer je tuinieren leuk vindt, dan is het ook leuk om het groen in huis te halen. Kamerplanten zijn vaak ook helemaal niet duur en de potten voor je planten kun je ook nog eens aanpassen aan de stijl van jouw huis.

 

Vintage uitstraling in huis

Een andere woontrend van dit jaar is het hebben van vintage woonaccessoires. Materialen die gemaakt zijn van koper en tin en er ‘oud’ uitzien of meubels en decoratie die er niet perfect uitziet, maar waarbij  het lijkt alsof het materiaal verweerd is. Het kan allemaal met deze trend en het maakt niet uit hoe de spullen eruit zien. Wat krassen, vlekken, scheuren of andere oneffenheden zijn nu juist hartstikke in. Ook vintage meubels worden nu als mooi gezien en meubels hoeven dus helemaal niet meer perfect mooi te zijn.

 

Decor en accessoires met meerdere functies

Nog iets wat dit jaar anders is dan bij voorgaande trends, is het feit dat de decoratie en de accessoires in huis ook multifunctioneel zijn. Vaasjes kunnen leeg worden neergezet als decoratie op zichzelf, maar worden bijvoorbeeld ook gebruikt om bloemen in te zetten. Of mensen stallen potjes met kruiden uit als decoratie, maar deze worden natuurlijk ook gebruikt om in de avond mee te koken. Zo krijgt decoratie meerdere functies. Praktisch en leuk. zie hier nog een woontrend van dit jaar.