2021 was een jaar dat toch opnieuw in het teken stond van de pandemie, terwijl ook de Dogecoin koers vandaag regelmatig in het nieuws was. Dit geldt eigenlijk voor cryptomunten in het algemeen. Welke nieuwe crypto coins kopen willen dan ook veel mensen weten. Daarnaast zijn ook veel mensen benieuwd naar de nieuwste interieurtrends. Daarover kun je in dit artikel meer lezen! 

 

Afgeronde vormen 

Zachtheid en vrouwelijke vormen zijn tegenwoordig op hun hoogtepunt: dit geldt voor architecturale oplossingen en de keuze van meubels en decor. Dit is geen nieuwe trend, maar het is nog niet zo lang geleden ontstaan. Tegenwoordig worden strakke lijnen en lay-outs verzacht door meubels zonder hoeken. Let op tafels, lampen, poefs en banken, bijna alle designmeubels verliezen rechte hoeken, ze zijn afgerond. Zelfs de stoelen en krukken hebben een zachter lichaam, in plaats van een stijve, rechte structuur. Op de markt vind je ook een weerspiegeling van de trend: stoelen en salontafels, vazen ​​en kandelaars. Op de verwachting NASDAQ kun je dit niet lezen, maar experts verwachten dat deze trend zich doortrekt. 

 

Basiskleuren

Er zijn twee factoren bij het kiezen van een kleur. De belangrijkste trend tot 2021 was ‘natuurlijkheid’ en de pandemie verergerde het alleen maar. We begonnen veel meer tijd thuis door te brengen en de heldere details in de omgeving begonnen velen te irriteren. Van thuis verwacht iedereen tegenwoordig rust en ontspanning, vermenigvuldigd met comfort. Daarom hielden veel mensen van het neutrale palet van natuurlijke tinten. Dit omvat in de eerste plaats de basiskleuren: dit zijn achromaten in de vorm van zwart, wit en grijstinten, evenals gedempte tonen. Deze laatste kunnen de basis aanvullen en diversifiëren. Beige is de meest relevante kleur als basis, zowel in koude als warme tinten.

 

Privacy

Deze trend heeft er maar liefst twee gecombineerd. De eerste is de uitlijning van de ruimte. Een aparte keuken en woonkamer zijn tegenwoordig niet populair. Veel ontwerpers proberen kamers te combineren en de hal te veranderen in een keuken-woon-eetkamer volgens het principe van een loft. Pandemie en isolatie hebben bewezen dat in dit geval aandacht moet worden besteed aan functionaliteit en ergonomie. De sluiting van restaurants en cafés dwong mensen om alleen te koken. En dat is een vraag naar een overzichtelijke keuken: in ieder geval een doordachte werkruimte, een comfortabele tafel voor het hele gezin. Het is nu onwaarschijnlijk dat er veel vraag is naar ruimtebesparing. 

 

Minimalisme

Minimalistisch wordt erkend als het modieuze interieur van 2022. Dit is een andere wereldwijde richting, versterkt door de situatie van 2021. Tijdens de pandemie probeerden velen oude niet-functionele dingen kwijt te raken. En dit had niet alleen invloed op de kledingkast, maar ook thuis. We hebben het niet over volledig minimalisme, zoals op de foto’s van tijdschriften, dit zijn nogal experimentele projecten. Maar over minimaal decoratie- en meubelgebruik. De aanwezigheid van lucht en vrije ruimte is de belangrijkste vereiste voor een appartement. Vorm is een sleutelelement in minimalisme. Dit is de stijl die om moderne, relevante oplossingen vraagt.