Een interieur verfkleur kiezen voor 2022 is makkelijker dan ooit! Elk jaar kiezen alle grote verfbedrijven een verfkleur van het jaar of een verf kleurenpalet en als je dit jaar je interieur een frisse look wilt geven dan is het zeker een goed idee om gebruik te maken van deze tinten. Ga je je hele woonkamer een nieuw interieur geven? Hoe dan ook, het is zeker een aanrader om de muren in je huis een van de onderstaande kleuren te geven! Het lastige van kleuren is wel, dat het fijner is om ze in het echt te kunnen zien. Waar je online een abonnement voor tv en internet vergelijken kunt doen op basis van prijs, is dit bij kleuren natuurlijk een ander verhaal.

 

Valspar

In plaats van één enkele kleur als hun kleur van het jaar te kiezen, heeft Valspar twaalf op de natuur geïnspireerde verftinten geselecteerd die volgens het bedrijf zeer populair zullen zijn in 2022. Over het algemeen zijn dit warme en trendy kleuren die rustgevend en comfortabel aanvoelen. De volgende tinten zijn door Valspar gekozen als hun kleuren van het jaar: blanched thyme, gilded linen, delighted moon, lilac lane, mountain river, orchid ash, grey suit, subtle peach, rustic oak, sunset curtains, country charm en fired earth. We snappen wel dat het voor Valspar lastig was om een keuze te maken tussen deze prachtige kleuren! 

 

Behr

Voor 2022 koos Behr 20 tinten om in de spotlights te zetten als hun kleuren van het jaar. De tinten zijn vergelijkbaar met veel van de door Valspar gekozen kleuren. Aangezien twee verschillende grote verfbedrijven voor dit soort verfkleuren hebben gekozen, kunnen we er waarschijnlijk vanuit gaan dat ze populair zullen zijn! De volgende kleuren zijn door Behr uitgelicht voor 2022: whisper white, sun washed brick, breezeway, etched glass, lunar surface, nightingale grey, studio clay, corn steel, wave top, after rain, perfect penny, basswood, sustainable, explorer blue, dark cobalt blue, lingonberry punch, wild mustang, laurel tree, ocean abyss en cracked pepper. 

 

Pantone

Pantone is een belangrijke speler in het kiezen van de kleuren die trend zijn in zowel mode als interieur design. Het bedrijf heeft dit jaar gekozen voor een vrij helder palet van tinten, vermengd met enkele gedempte neutrale tinten. Voor de topkleur van het jaar 2021 had Pantone twee tinten geselecteerd. De eerste kleur van het jaar was een koel grijs genaamd Ultimate Grey, terwijl Illuminating, een vrolijk geel, de andere kleur was. In 2022 is de kleur van het jaar van Pantone juist gegaan naar Very Peri, wat een paarsachtige blauwe kleur is. 

 

Sherwin Williams

Voor 2022 heeft Sherwin Williams Evergreen Fog gekozen als hun kleur van het jaar. Dit is een koele, grijs groene verf kleur met een vleugje blauw die absoluut rustgevend en organisch is. Het voelt alsof je met deze tint een beetje van buiten in huis haalt. Evergreen Fog luistert dan ook naar gevoelens van een nieuwe start en zorgt tegelijkertijd voor een ontspannende achtergrond. Sherwin Williams identificeerde bovendien een verfpalet dat goed zou passen bij Evergreen Fog. Door neutrale kleuren te combineren met warme, rijke tinten, stelde dit bedrijf een kleurschema samen voor elk huis.