Heb je net een nieuwe vloer laten leggen? Dan wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Pas het onderhoud altijd aan op het type vloer. Een massief houten vloer heeft bijvoorbeeld een andere behandeling nodig dan laminaat. Daarnaast zijn er een aantal algemene tips die je altijd kunt toepassen. Je leest het hieronder!

 

  1. Koop een goede deurmat 

Vocht, zand of ander vuil kan de nieuwe vloer snel beschadigen. Het is daarom belangrijk om een deurmat aan te schaffen die dit allemaal opneemt. Laat een goede mat op maat maken bij Mattador om jouw vloer in topconditie te houden. Je kunt zelf een type, kleur en formaat kiezen. Dit maakt de deurmat niet alleen functioneel, maar ook een stijlvolle match met jouw interieur. De matten van Mattador zijn gemaakt van duurzame garen en hebben unieke schraapvezels voor de allerbeste vuilopname. 

 

  1. Voorkom krassen met een zachte stofzuigermond

Het is goed om de vloer regelmatig te stofzuigen. Let er alleen wel op dat je een zachte stofzuigermond gebruikt. Veel standaard stofzuiger opzetstukken zijn voorzien van hele harde borstels of hebben helemaal geen borstelharen. Check dit dus even voordat er krassen ontstaan.

 

  1. Gebruik niet te veel water bij het schoonmaken

Als je de vloer wil dweilen, is het belangrijk om zo min mogelijk water te gebruiken. Vooral bij hout en laminaat is het erg risicovol. Er kan vocht tussen de naden komen, waardoor de planken krom trekken. Pas hier dus goed mee op! Bij tegelvloeren, gietvloeren en PVC vloeren hoef je je geen zorgen te maken over vocht.

 

  1. Plak viltjes onder de meubels

Het is uiteraard het beste om zo min mogelijk te schuiven met meubels. De bijzettafel en stoelen die je wel verschuift, kun je het beste voorzien van viltjes. Er zijn zelfklevende viltjes en meubelglijders verkrijgbaar in allerlei vormen en maten. 

 

  1. Koop een vloerbeschermer voor de bureaustoel

Onder een bureaustoel met wielen kun je natuurlijk geen viltglijders plakken. Om de vloer toch goed te beschermen, is het verstandig om er een stoelmat onder te leggen. Zo’n vloerbeschermer hoeft echt geen stijlloze plastic mat te zijn. Tegenwoordig zijn er ook veel trendy stoelmatten te koop in toffe kleuren en prints.

 

  1. Kinderen? Gebruik een groot speelkleed

Heb je (kleine) kinderen? Dan is er waarschijnlijk genoeg speelgoed in huis waar je flinke krassen mee kunt veroorzaken. Je kunt de meeste schade voorkomen door een extra groot speelkleed op de grond te leggen. Dit speelt zelfs nog comfortabeler dan op een zachte vinylvloer.